To je to što me zanima!

Ratna mornarica SAD-a donirala je protuminsku opremu HRM-u

Svečana primopredaja opreme za obuku i djelovanje protuminskih ronitelja Američke ratne mornarice koju je donirala HRM-u upriličena je u Vojarni Admiral flote Sveto Letica – Barba
Vidi originalni članak

U Vojarni "Admiral flote Sveto Letica - Barba" u Splitu u srijedu je obavljena primopredaja opreme za obuku i djelovanje protuminskih ronitelja koju je Hrvatskoj ratnoj mornarici donirala Ratna mornarica SAD-a.

Riječ je o vrijednoj donaciji koja je nastavak bilateralne suradnje s Oružanim snagama SAD-a i koja za cilj ima razvoj protuminskih sposobnosti HRM-a, priopćilo je Ministarstvo obrane.

RASPISAN NATJEČAJ MORH traži 8 doktora znanosti i nastavnika te 20 namještenika

Svečana primopredaja opreme upriličena je u sklopu zajedničkog uvježbavanja pripadnika Voda protuminskih ronitelja Flote HRM-a i tima iz sastava mornaričkih snaga SAD-a za Europu koja se trenutno provodi u Vojarni Admiral flote Sveto Letica – Barba.

Donaciji opreme nazočili su komodor Damir Dojkić, načelnik Stožera – zamjenik zapovjednika HRM-a i brigadir Matthew Denny, vojni izaslanik OS SAD-a u RH sa suradnicima.

AKO PROĐE, PROĐE Milanović bi mjenjao zakon u krivoj državi i u krivo vrijeme

Komodor Damir Dojkić zahvalio je vojnom izaslaniku OS SAD-a na svoj dosadašnjoj potpori koju RM SAD-a pruža Hrvatskoj ratnoj mornarici, istaknuvši kako će i ova značajna oprema unaprijediti proces obuke, doprinijeti razvoju protuminskih sposobnosti te u konačnici jačanju interopreabilnosti HRM-a.  

Tijekom primopredaje provedena je demonstracija uporabe opreme koju su u lučici Poljud zajedno obavili pripadnici HRM-a i RM SAD-a. U Zapovjedništvu HRM-a organiziran je i sastanak na kojem se razgovaralo o oblicima buduće bilateralne suradnje, a izaslanstvo OS SAD-a imalo je priliku obići brod OOB-31 OMIŠ, te se upoznati s njegovim taktičko-tehničkim mogućnostima.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • matalan 17.12.2020.

    nezahvalnim blitvarima dobar je i kaić na vesla..kad Kiowama oru valove... papci...da yuga nije ostavila plehovinje plovili bi na Galebu...

  • John Doe Jr. 17.12.2020.

    zašto nam nisu donirali brod Zumwalt?

  • gvagec 16.12.2020.

    Znači F16 MuuuuuuuuuuuuuuuuuBarak .................................

Komentiraj...
Vidi sve komentare