To je to što me zanima!

Oliver Grbić: Polančec je tražio da stopiram istragu o Podravci

Ravnatelj policije Oliver Grbić odgovorio je na Polančecove optužbe da je vrhu HDZ-a predložio da podižu anonimne kaznene prijave protiv čelnika oporbe
Vidi originalni članak

 - Jedina istina je da smo ja i Polančec dosad imali tri kontakta, na njegov poziv u njegovom uredu. Na posljednjem tražio je od mene da policija napravi break na barem 30 dana. "Jer sam u kontaktima s mađarskim partnerima, i to mi je vrijeme neophodno da popeglam sve stvari", to mi je rekao Polančec. To sam naravno prijavio nadređenima. Bio je ljut jer nije znao da se istražuje slučaj Podravka i da će neke osobe biti provedene u Remetinec -  rekao je Grbić.

Tvrdi da je ovo Polančecov pokušaj destabilizacije njega kao ravnatelja i policije te MUP-a.

- Čudno mi je da njemu nakon dvije godine proradi savjest. Imam informaciju da su u srijedu ugodno na kavi sjedili Linić, Polančec i Nobilo. Bilo bi zanimljivo vidjeti o čemu su razgovarali - kaže Grbić koji smatra da ovo 'podmetanje nije beznačajno'.

Odbacuje optužbe da je on sugerirao podizanje prijava protiv oporbe. 

- Profesionalac sam. Bilo bi stupidno kad bi za to angažirao represivni aparat - kaže Grbić koji kaže da je sa Sanaderom popio jednu kavu, za koju je znao njegov šef Karamarko. 

Okomio se na Nobila, zanimljivo mu je, kaže, što je odvjetnik bio na sastanku s Linićem i Polančecom i napomenuo da je Nobilo 'česti učesnik takvih rabota'.

Glavni ravnatelj policije Oliver Grbić sazvao je konferenciju za novinare u 13 sati kako bi odgovorio na optužbe Damira Polančeca. Podsjetimo Polančec je posvjedočio da je Grbić vrhu HDZ-a predložio da podižu anonimne kaznene prijave protiv oporbe. Time se, tvrdi Polančec, trebao stvoriti dojam da su ljudi s obje strane političkog spektra jednako korumpirani.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • krec 23.05.2011.

    Sprega policije i EPH-a , netko je hakirao moju adresu i i lozinku. Nekome smetaju moji komentari protiv, sprega policije, sudstva. državnog odvjetništva, bilježnika i bankara, u zataškavanju kaznenih prijava, SVE HDZ-eovi partijaši,

  • trajekt 23.05.2011.

    jebote, dokad će ovi kosturi ispadat iz HDZ ormara, imali tome kraja.........pa našu državu zaista vode okorjeli kriminalci......zaista mafija ima svoju državu

  • timica2 22.05.2011.

    Grbiću,ja mislim da si ti potpuno u pravu,Polančec, tražio da stopiraš istragu na 30 dana ,a ti si stopirao na 29 dana.Dakle nisi ga poslušao.Koji ste vi beskaraterni tipovi,nema tu razlike.!

Komentiraj...
Vidi sve komentare