To je to što me zanima!

Ravnateljica šokirala: Djeca s jednim roditeljem su defektna

Oni učenici koji su sudjelovali u ovome u obiteljima imaju defekt, imaju ili očuha ili maćehu ili žive s jednim roditeljem i sigurno im je teško pa su takvi, tvrdi ravnateljica
Vidi originalni članak

Nevjerojatna izjava o djetetu samohranog roditelja ravnateljice Graditeljsko-geodetske škole u Osijeku Mire Marić šokirala je javnost. Naime, ona je komentirala napad na jednog učenika u prvom razredu njezine škole. Majka učenika požalila se da ga druga djeca tuku u školi, da su mu polomili šake, a da ga nitko ne želi zaštiti te da u školi tvrde da se nije uklopio u sredinu. 

Ravnateljica je za Glas Slavonije rekla: 'On ne može ostvariti komunikaciju s drugim učenicima. Ne može sklopiti nekakav savez ili dogovor. Oni koji su sudjelovali u ovim događajima u obiteljima imaju defekt, imaju ili očuha ili maćehu ili žive s jednim roditeljem i sigurno im je teško pa su takvi zbog situacije u kući. Napadnuti učenik traži razlog da pod nastavom ne radi ništa, samo sjedi i izaziva druge. Prvi je napad bio nesretan slučaj. U drugom slučaju se učenik našao napadaču pod rukom'.

Izjava je zgrozila roditelje, javnost ali i stručnjake. Roditelji tvrde da je izjava neprimjerena te da ona etiketira djecu rastavljenih roditelja.

S njima se složila i prosvjetna inspektorica Jasna Galić-Minarik koja ističe kako prosvjetni radnik ne smije reagirati na takav način. Psihologinja Silvija Mihaljević sličnog je mišljenja.

Više pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • zadranka25 30.01.2013.

    Ja ću prva potpisat peticiju da se smijeni ova maloumna glupača!

  • num_1 15.10.2012.

    Nije samo ona takva... žalosno je da su oni zaštičeni bolje od ličkih medvjeda a nadležne institucije su u 95% čista sprdačina. Nažalost imah se priliku osvjedočitu u neefikasnost, korupciju, veze i vezice koje vladaju, pa sam sad vrlo educirana osoba po pitanju neadekvatnih (čak zločinačkih) stručnih kadrova po školama... gade mi se... a još više mi se gadi što se za svaku informaciju pojedinac mora boriti kao da je u pitanju nacionalno blago .... strašno i prestrašno. Ministre gdje su tvoje kontakt informacije za direktan kontakt s ogorčenim pučanstvom? Da se otvori online javna stranica za iznošenje problema u školstvu možda bi se i nešto napravilo... ovako nestručne, nepodobne i osobe koje zaslužuju zatvor oblikuju naše najdraže i najmilije. Ali ako bi se problemi počeli javno iznositi tada bi se ljudi mogli zapitati šta kog vraga rade nadležne institucije.. pa to zasigurno neće moči ... Tada nam barem omogućite ŠKOLOVANJE KOD KUĆE - jer ja sam sigurno jedna od prvih osoba koja bi svoju djecu radije školovala sama nego ih vodila u školu koja je puna nasilja (vršnjačkog a i od strane nastavnika i stručnih osoba škole), uz koju ih i dalje JA obrazujem kod kuće jer iako je Zavod za zapoljavanje prepun kandidata rade oni koji nemaju blage veze sa strukom.... itd, itd...

  • VIC3148 14.10.2012.

    po svoj prilici ta je ravnateljica defektna u svakom smislu i obliku, vjerovatno i ona odrasla s rastavljenim roditeljem i imala ocuha ili macehu koje nije znala postivati sto ju trpe. takve osobe treba maknuti iz prosvijete i svakog radnog mjesta gdje imaju kontakt s ljudima, apogotovo djecom. CITA LI OVE KOMENTARE TA RAVNATELJICA?

Komentiraj...
Vidi sve komentare