To je to što me zanima!

Razbili novu dvojezičnu ploču, privedene pustili na slobodu

Iako se situacija u gradu tijekom dana smirila, u utorak nešto iza 19 sati zamijenjenu ploču na zgradi policijske postaje u Vukovaru jedna je žena ponovno razbila
Vidi originalni članak

Vukovarska policija na slobodu je u utorak pustila šestero privedenih s kojima je obavila razgovore nakon što je skupina branitelja i prosvjednika skinula ukupno 14 dvojezičnih ploča sa zgrada državnih institucija u Vukovaru. 

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović rekao je kako je riječ o ljudima s područja Vukovara, a prikupljene informacije proslijedili su državnom odvjetništvu.

Iako se situacija u gradu tijekom dana smirila, nešto iza 19 sati zamijenjenu ploču na zgradi policijske postaje u Vukovaru jedna je žena ponovno razbila. Interventna policija ju je privela zajedno kao i osobu s kojom je bila u društvu, piše dnevnik.hr.

Podsjetimo, dvojezične ploče nasilno su u utorak skinute sa zgrada nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata povodom obilježavanja 23. obljetnice ustroja 204. vukovarske brigade. Branitelji su skinute ploče odnijeli u Gradsko poglavarstvo gdje su od gradonačelnika Ivana Penave zatražili da ih pošalje natrag u Zagreb. 

Penava je kazao kako ne zna što će učiniti s pločama te da će ih možda zadržati kao suvenir. 

Idi na 24sata

Komentari 130

  • doxy 24.09.2014.

    mene interesuje zasto ja moram i za sebe i za auto da strahujem kad predjem u Il ok ili Vukovar,to jest kad dovedem komsiju po penziju,a nemam nikakve veze sa Hrvatskom,nit sam bio u ratu,niti ikog mrzim ?

  • Ristanovic 24.09.2014.

    Morate se poceti privikavati na cirilicu jer ona je dosla,ona je tu, a i ostat ce malo duze vremena medju vama.

  • ciara46 24.09.2014.

    Dali vi svi koji ste za razbijanje, nepoštivanje zakona i djeljenje naroda ove države po bilo kojoj osnovi i nakon toliko godina, pravi domoljubi, krščani? Niste!

Komentiraj...
Vidi sve komentare