To je to što me zanima!

Razbili su brutalnu bandu u Austriji: Među njima i Hrvati

Ovo je prvi puta da je zabilježena suradnja između čečenskog, balkanskog i austrijskog organiziranog kriminala po pitanju hijerarhije i podjele posla
Vidi originalni članak

Austrijska kriminalistička policija uhitila je sedam ljudi za koje se sumnjiči da su organizirana kriminalna banda koja se bavila iznudama, trgovinom oružja i ilegalnim kockanjem. Među uhićenima je troje Čečena, dva Hrvata, jedan Srbin i jedan Austrijanac podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, priopćio je Europol. 

Uhitili su ih 22. ožujka u Beču i Hoenemsu u zajedničkoj akciji austrijskih specijalnih postrojbi Kobri, kriminalističke policije i Europola. 

- Ovo je prvi puta da je zabilježena suradnja između čečenskog, balkanskog i austrijskog organiziranog kriminala po pitanju hijerarhije i podjele posla. Čečenske kriminalne bande pokušavaju uspostaviti i održati prevlast u Austriji, a poznati su po svojoj brutalnosti - navodi se u priopćenju. 

Savezni kriminalistički ured austrijske policije u priopćenju navodi da su glavni osumnjičeni Edin D. i Asludin H. za koje se navodi da su oformili zločinačku grupu u koju su uključili Zvezdana K., Magomeda B., Marka Z., Pericu N., Chamsata A.

Kako navode austrijski mediji, skupina je iznuđivala bečke ugostitelje i vlasnike trgovina. Navodno su iznudili više od 240.000 eura.

Idi na 24sata

Komentari 151

  • PRCO 08.04.2016.

    A ovo vec vrijedja ,svaki put kad se nesto dogodi u austriji napisu hrvat a taj hrvat nezna gdje je hrvatska bio samo jednom napravit putovnicu i otad je produzuje u konzulatu u becu.

  • toby 08.04.2016.

    ne može kriminal bez bosanđerosa

  • batmon 08.04.2016.

    da pogodim hrvati su rodom iz okolice beograda i zovu se miloš i radojko i malo su tamnije puti

Komentiraj...
Vidi sve komentare