To je to što me zanima!

Razminiranje će u Gunji bez naknade obavljati 37 tvrtki

Na radilištu će biti angažirano 43 pirotehničara, a poslovi će se obavljati 30 radnih dana. Dio sumnjivog prostora je zbog povišenja vodostaja rijeke Save pod vodom
Vidi originalni članak

Na području općine Gunja u petak je izvršeno uvođenje u poslove razminiranja cjelokupnog minski sumnjivog prostora tlocrtne veličine 162.017 četvornih metara, izvijestili su iz Vladina Ureda za razminiranje. Razminiranje će bez naknade obavljati 37 ovlaštenih tvrtki, a procijenjena vrijednost radova iznosi oko milijun kuna.

U nizu humanitarnih akcija, tvrtke članice Hrvatske udruge poslodavaca - Udruge poslodavaca na poslovima humanitarnog razminiranja, ali i pirotehničari pojedinci, odnosno sindikati koji ih okupljaju, prihvatili su bez naknade razminirati taj minski sumnjiv prostor, kao doprinos i pomoć stanovništvu s poplavljenog područja Gunje.

Na radilištu će biti angažirano 43 pirotehničara, a poslovi će se obavljati 30 radnih dana. S obzirom da je uslijed novog povišenja vodostaja rijeke Save taj minski sumnjiv prostor jednim dijelom ponovno pod vodom, početak samog razminiranja očekuje se čim to dozvole prilike na terenu.

- Ured za razminiranje Vlade Republike Hrvatske i Hrvatski centar za razminiranje i ovim putem zahvaljuju svim tvrtkama za izvođenje poslova razminiranja bez naknade te na rješavanju minske opasnosti na cijelom području općine Gunja - navodi se u priopćenju Ureda za razminiranje.


Idi na 24sata

Komentari 14

  • pinkis_1 09.08.2014.

    nazalost vise je nerazminirano nego razminirano. pogotovo u naplavnoj dolini save, gunja je tek jedan mali dio.

  • Mustafa Aga 08.08.2014.

    Pa zar jos ima nerazminiranih podrucja po Hrvatskoj..?

  • 08.08.2014.

    Odvjetnici ovrhama, ovlašteni inženjeri legalizacijom.... beru lovu koja im kao da pada s neba. A pirotehničari rade za mali novac. Hrvatska neće biti razminirana jpš 50 godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare