To je to što me zanima!

Razrađuju plan: Nizozemci će izvući tri nasukana broda

Predstavnici nizozemske tvrtke "Marine Construct International" proteklih tjedan dana borave u Splitu te pripremaju plan izvlačenja tri nasukana broda
Vidi originalni članak

Predstavnici nizozemske tvrtke "Marine Construct International" proteklih tjedan dana borave u Splitu te pripremaju plan izvlačenja tri nasukana broda, “Orebića” i “Krke” s Marjana, te “Vranjica” sa čiovske plaže. Kako nam je kazao lučki kapetan Davor Vidan, i oni svaki dan očekuju da 'Splitska plovidba' i osiguravatelji potpišu ugovor s nizozemskom tvrtkom. 

- Nizozemci trenutačno razrađuju detaljan plan odsukavanja koje bi, kako predviđaju, moglo trajati 35 dana. Riječ je o vrlo rizičnom pothvatu, ako uzmemo u obzir i starost brodova i način na koji su nasukani. Ono što znam jest da će ih pokušati odsukati povlačenjem. Nadamo se da će uspjeti – kazao nam je Vidan dodajući kako su im predložili da se prvo ukloni nasukani brod s Čiova koji tamošnjim iznajmljivačima apartmana stvara neugodnosti s turistima. 

Brodove je s veza u Sjevernoj luci otrgnula prva ovogodišnja marčana bura, a bilo je najavljeno da će se ukloniti prije početka turističke sezone. No, zbog pravnih zavrzlama, na potpisivanje ugovora čeka se već četiri mjeseca.  

Idi na 24sata

Komentari 13

  • volim sunce 07.07.2015.

    kak se to nizozemcima isplati a nama ne? Mitologija i %???

  • muskarac 07.07.2015.

    da nama nizozemci moraju brodove vadit :/ nevjerovatno

  • magdalena63 06.07.2015.

    Ovisi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare