To je to što me zanima!

Razredniku su poklonili skok padobranom: 'Bilo je predivno!'

Sve je počelo na maturalnoj večeri kad su mu učenici otkrili kakvim se darom žele oprostiti od njega. Organizirali su se bez problema, skupili oko 1.800 kuna i priuštili omiljenom profesoru avanturu života
Vidi originalni članak

Za kraj svog srednjoškolskog obrazovanja maturanti 4d razreda zadarske Gimnazije Franje Petrića svog su razrednika, profesora povijesti umjetnosti i akademskog slikara Valentina Radmana "počastili" avanturom života - darovali su mu skok padobranom. Njihovom omiljenom profesoru, i kako sami kažu, prijatelju subotnji je skok padobranom bio prvi u životu. 

Sve je počelo još na maturalnoj večeri, kad su mu učenici otkrili kakvim se darom žele oprostiti od svoga nastavnika. Organizirali su se bez problema, skupili oko 1.800 kuna i avantura je mogla početi. S njim su bili i na zadarskoj Zračnoj luci, gdje je nakon upoznavanja s padobranstvom, profesor ušao u avion, te se popeo na tri tisuće metara. 

Sunčana subota bila je idealna za skok na plažu u Rtini. No, kako je profesoru Radmanu to bio prvi skok, nije skakao sam nego s instruktorom. Kad se sigurno dočekao na tlu, prof. Radman im je od srca zahvalio na nevjerojatnom poklonu.

- Bilo je savršeno i predivno. Pravo životno iskustvo. Sve se lijepo odozgo vidjelo. Uživao sam u pogledu koji je sezao od Velebita do Kornata. O ničemu ne razmišljaš, nego uživaš, oduševljeno je nakon "prizemljenja" rekao Radman.

Na plaži ga je dočekao njegov čitav 4d i zapljeskao mu pri doskoku. Bilo im je drago da su na neobičan način razveselili svoga razrednika, a on je dodao kako će zasigurno pamtiti tu generaciju učenika.  A i njima će sve to zasigurno ostati u najljepšoj uspomeni.

- Sad smo i mi sretni, kad je on sretan. On je to zaslužio, bio nam je i razrednik i profesor i prijatelj, rekao je jedan od učenika. A njihovu ideju zasigurno će biti teško nadmašiti idućim generacijama gimnazijalaca. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • kokošar 29.05.2017.

    konačno nešto dobro u 24sata, bravo

  • EvEvil 29.05.2017.

    Bravo profa! Bravo klinci! E To je dar za pamćenje! :)

  • 1234567890 29.05.2017.

    Svaka čast najprije profesoru. Jer ako te sva djeca u razredu vole, cijene i poštuju, onda stvarno znaš da si ljudina. A svaka čast i učenicima, iako bih se osobno bojao da profeosra ne strefi herc :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare