To je to što me zanima!

Reakcije na smrt šefa al-Qaede, Egipćanina Zawahirija: 'To je korak prema sigurnijem svijetu'

O smrti ubijenog vođe al-Qaide, Egipćanin Ayman al-Zawahirija oglasili su se brojni svjetski političari
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Joe Bien potvrdio je da je u američkom zračnom napadu u nedjelju ujutro na Kabul u Afganistanu ubijen vođa al-Qaide, Egipćanin Ayman al-Zawahiri, što je najveći udarac toj militantnoj skupini otkako je njezin osnivač Osama bin Laden ubijen 2011. godine.

O smrti al-Zawahirija oglasio se i američki državni tajnik Antony Blinken.

"Suočeni s nespremnošću ili nesposobnošću talibana da se pridržavaju svojih obveza, nastavit ćemo podupirati afganistanski narod snažnom humanitarnom pomoći i zalagati se za zaštitu njihovih ljudskih prava, posebno žena i djevojčica."

"Zawahiri se smatra jednim od vođa terorizma koji je vodio planiranje i izvođenje gnusnih terorističkih operacija u Sjedinjenim Državama i Saudijskoj Arabiji." - rekao je Ministar vanjskih poslova Saudijske Arabije.

Kanadski premijer Justin Trudeau bio je jednako kritičan.

"Smrt Aymana al-Zawahirija je korak prema sigurnijem svijetu. Kanada će nastaviti raditi s našim globalnim partnerima u borbi protiv terorističkih prijetnji, promicanju mira i sigurnosti i zaštiti ljudi ovdje kod kuće i širom svijeta."

Na Twitteru se oglasio i Barack Obama.

"Večerašnja vijest također je dokaz da je moguće iskorijeniti terorizam bez rata u Afganistanu. I nadam se da pruža malu mjeru mira obiteljima 11. rujna i svima ostalima koji su patili od ruku al-Qaide. "

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 02.08.2022.

    Terorist je zajahao tigra i nije se čvrsto držao. Tigar ga je droniriao.

  • 02.08.2022.

    Sad jos Putina i njegove pudlice...🤣🤣🤣🤣

  • mily 02.08.2022.

    Amerika i siguran svijet?:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare