To je to što me zanima!

Rebeka (4) nakon godinu dana ponovno progledala

Rebeki Žido iz Laslova liječnici su u Njemačkoj u desno oko ugradili leću, a novac za odlazak na operaciju darovali su joj čitatelji 24sata
Vidi originalni članak

U očnoj klinici Sveučilišta Ludwig Maximilian u Münchenu liječnici su u utorak operirali desno oko Rebeki Žido (4) iz Laslova nedaleko od Osijeka i ugradili joj leću. Iako leća ima dioptriju +29,5, Rebeka nakon godinu dana ponovno vidi.
- Ne mogu opisati kakav je osjećaj da dijete koje je prošlo takvu golgotu sa srcem i pritom izgubilo vid ponovno progleda. Najsretnija sam žena na svijetu - rekla je Žužana Žido (44), koja je prošlih nekoliko dana bila zabrinuta zbog vijesti o ishodu operacije Rebekinih očiju. Naime, nakon što su joj liječnici u utorak ugradili leću, bili su skeptični u daljnjim prognozama.
- Rekli su da možda neće vidjeti. Bila sam izvan sebe. Nisam vjerovala da smo prevalili toliki put ni za što. U četvrtak ujutro pozvali su nas da dođemo u kliniku. Napravili su pretrage i doktor Anselm Kampik, direktor klinike, osobno je nadzirao njen pregled. Ustvrdili su da Rebekino desno oko ipak reagira i pokazuje očnu refleksiju. Odmah su za petak ujutro dogovorili operaciju i lijevog oka i skidanje goleme mrene - ispričala je Žužana i dodala da je operacija dobro prošla. Napominje da sad shvaća zašto je očna klinika u Münchenu na tako dobrom glasu. Rebeka se prije nekoliko mjeseci zbog dijagnoze hipoplastičnog srca (nedovoljno razvijenih funkcija) morala podvrgnuti trećoj hitnoj operaciji srca. Liječnici su prvu operaciju na Rebekinu srcu izveli kad je imala samo 19 dana. Drugu operaciju napravili su kad je imala šest mjeseci, a treću nedavno. U međuvremenu je Rebeka doživjela i dva srčana zastoja te izljev krvi u mozak.

ČITATELJI SKUPILI NOVAC ZA OPERACIJU
Tri operacije srca Rebeki su izazvale i popratne pojave. Na lijevo oko oslijepila je oko prvog, a na desno oko trećeg rođendana.
Novac za odlazak na operaciju skupili su čitatelji 24sata.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Iwona78 07.12.2009.

    To bi i ja nazalost trebao....ali nemam novaca za to...koliko dodje ta operacija,da mi je znati?

  • user_42565 07.12.2009.

    Želim ti svu sreću ovog svijeta,divna vjest brz oporavak i povratak kući što prije i bez posljedic želim ti....

  • JerkoKC 07.12.2009.

    Ova vijest mi je osvježila dan.Sretno ti bilo malena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare