To je to što me zanima!

Reding već pripremila kazne: Usporit će ulaz u Schengen?

Moguće sankcije odnosile bi se samo na područje pravosuđa i unutarnjih poslova. Ipak neće dirati novac iz EU fondova, već vrlo vjerojatno usporiti ulazak u Schengen
Vidi originalni članak

Iako premijer Zoran Milanović uporno ponavlja kako 'Lex Perković' vani uopće nije nikakav problem, da ga nitko ne doživljava, te da ne očekuje nikakve sankcije jer ih ni druge države nisu dobile, čini se kako tome ipak nije tako.  

Naime, čini se kako Europska komisija  priprema nove pritiske na Hrvatsku, ali i moguće sankcije.

Viviane Reding, europska povjerenica za pravosuđe, više se očito nema namjeru dopisivati sa Zagrebom. HRT doznaje kako je umjesto pisanja pisama, već kuvertirala pripremljen popis mogućih kazni za Hrvatsku. 

Ogluši li se premijer Zoran Milanović na posljednje upozorenje i ne ukine li žurno tzv. 'Lex Perković', Reding će za nekoliko tjedana Komisiji predstaviti prijedlog sankcija protiv Hrvatske. Sljedeći korak bile bi konzultacije sa svim članicama o hrvatskom kršenju Unijinih pravila. 

Moguće sankcije odnosile bi se samo na područje pravosuđa i unutarnjih poslova. Dakle, ne na smanjivanje novca iz EU fondova, već vrlo vjerojatno na usporavanje ulaska Hrvatske u Schengen.

Idi na 24sata

Komentari 129

  • zdenko031 16.09.2013.

    Neče nas oni izbaciti..lupače nam nove sankcije a to znači pad proračuna a nama smrtnicima znači novi porez i smanjivanje plača i morivina

  • zdenko031 16.09.2013.

    Nekada slika govori više od rječi

  • baki55 16.09.2013.

    milanovića vun iz države a i cijelokupni sdp,a hns poslati Čačiću da pravi društvo jehbo vas perković

Komentiraj...
Vidi sve komentare