To je to što me zanima!

Redovnica izlazi iz samostana nakon 84 god., vidjet će Papu

Sestra Teresita (103) je u samostan ušla na dan kada se papa Benedikt rodio. Iz njega je izašla samo nekoliko puta na par sati samo za vrijeme Građanskog rata
Vidi originalni članak

Časna sestra Teresita (103) u petak će prvi put nakon 84 godine napustiti samostan u Španjolskoj kako bi se susrela s papom Benediktom XVI. u Madridu povodom Svjetskog dana mladih. Od 16. travnja 1927. godine sestra Teresita živi u samostanu Buenafuente del Sistal, sjeverno od Madrida. Toga dana, igrom slučaja,  rođen je Joseph Ratzinger, odnosno papa Benedikt. 

Zadnji put je sestra Teresita zidine samostana napustila za vrijeme Građanskog rata koji je trajao od 1936. do 1939. godine, ali svega na par sati. O njenom životu u samostanu je napisana i knjiga 'Što djevojka poput tebe radi na takvom mjestu?' u kojoj Teresita kaže: Tko može provesti 84 godine u samostanu, a da nije sretan? Naravno da sam sretna!

Autorici knjige rekla je i kako se za redovnički život odlučila na očev poticaj koji je zaređivanje vidio kao bijeg od siromaštva. Nije baš znala što je čeka, no s godinama je, kaže, našla sreću. Za njenog života izmijenilo se sedam Papa, propustila je ekonomski procvat poznat kao 'španjolsko čudo', smrt diktatora Francisca Franca, ljetne Olimpijske igre '92. u Barceloni, pobjedu Španjolske na svjetskom nogometnom prvenstvu i još mnogo toga. Papin posjet Španjolskoj počinje u četvrtak, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • CeDeViTa_2 19.08.2011.

    Bas je slatka bakica :) Pricajte sto hocete, ali ova je zena heroj! Treba biti u stanju provesti tolike godine tako jednolicnim zivotom i opet biti sretan. Zato joj je Bog i podario tako dug zivot! Ona je sigurno istinski vijernik, a ne kao ovi sto kroz religiju gledaju moc!

  • feba 18.08.2011.

    I sad će je Vatikan proglasiti sveticom valjda!Provela život uzalud i to je sveto.Ah ta religija,ispire mozak totalno.

  • Nuklearac 18.08.2011.

    Neš ti razloga, nemoj ni izlaziti ako ti je jedini razlog viditi papu !

Komentiraj...
Vidi sve komentare