To je to što me zanima!

Referendum Srba na Kosovu za Beograd je gubitak vremena

Očekuje se da 35.000 Srba koji žive u maloj sjevernoj enklavi na Kosovu, a koji žele ponovno ujedinjenje sa Srbijom, gotovo sigurno neće priznati kosovsku vladu
Vidi originalni članak

Samo nekoliko dana prije četvrte godišnjice proglašenja neovisnosti Kosova tamošnji Srbi na spornom referendumu glasuju priznaju li  kosovsku albansku vladu.

Očekuje se da 35.000 Srba koji žive u maloj sjevernoj enklavi na Kosovu, a koji žele ponovno ujedinjenje sa Srbijom, gotovo sigurno neće priznati kosovsku vladu, piše Euronews.net.

Većina srpskog dijela podijeljene Mitrovice smatra kako će glasovanje poslati poruku Albancima na Kosovu ali i beogradskim političarima koji su u posljednje vrijeme pomirljivi prema vlastima u Prištini. Srbija, koja pokušava dobiti status kandidata za ulazak u EU, pokušava poboljšavati svoje odnose sa Kosovom, priznajući njihove putovnice i registarske oznake.

Ipak, kosovski Albanci misle kako ishod referenduma neće ništa promijeniti.

- Srbi su organizirali brojne referendume u prošlosti, i ni jedan nije imao učinka. Nitko nam ne može uzeti naš prostor. Naša vlada je rekla da neće biti podjela. Ovo područje je oduvijek bio dio Kosova - rekao je za Euronews Albanac iz Mitrovice.

Čak i Srbija ima slično mišljenje. Beograd je, naime, već u nekoliko navrata molio kosovske Srbe da ne organiziraju referendum, opisujući ga kao gubitkom vremena. Takav stav Srbije mnoge je Srbe s Kosova razočarao. Osjećaju da su izdani i izolirani kao nikada prije. No, ipak su ustrajni s referendumom.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • statusne somalire 14.02.2012.

    levante i ops pa gdje su ostala braća? očito svi servisiraju fergusone i imt-ove za bežaniju. ajde vidite dal treba kome pomoć hidrauliku poštelat

  • ops 14.02.2012.

    Ajde srbo-katolici smirite strasti znam da vas to boli sto ne mozete bez Srba iz Srbije. Samo vi ljubite dupe turcima,drze vam celo primorje ispred nosa a vi to ni ne vidite.A da bas sam i ja zaboravan pa vi ste dobri stari drugari zar ne.Koliko se secam uvek ste bili zajedno na strani fasista a zna se kako su fasisti na kraju uvek zavrsavali a istorija se uvek nekako ponavlja.Tuzna ste vi (kvazi)nacija.tuzna,tuzna.

  • pzzec808bt 14.02.2012.

    Srbija je u svojoj povijesti vodila 20 ratova a 22 izgubila.....od Srbije ce ostati samo Beograd s dvije rijeke.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare