To je to što me zanima!

Referendum u Mianmaru usprkos razornom ciklonu

Izjašnjavanje na referendumu odgođeno je za dva tjedan u područjima najteže pogođenim ciklonom Nargis, uključujući i u najvećem gradu Yangonu
Vidi originalni članak

Vojna hunta koja vlada Mianmarom započela je u subotu provoditi referendum o kontraverznom novom ustavu unatoč razornom ciklonu u kojem je stradalo desetak tisuća ljudi. Izjašnjavanje na referendumu odgođeno je za dva tjedan u područjima najteže pogođenim ciklonom Nargis, uključujući i u najvećem gradu Yangonu. Nepogoda je zasjenila izjašnjavanje, koje su čak i prije oluje 3. svibnja mnogi smatrali unaprijed odlučenim zbog iskrivljenih pravila u korist vojne hunte koja je na vlasti u toj zemlji od 1962. Oko 27 milijuna ljudi od ukupno 57 milijuna može u subotu glasovati, iako je nejasno koliko će ih glasovati 24. svibnja.
Vojna hunta u Mianmaru distribuira humanitarnu pomoć unesrećenima u ciklonu Nargis na "vrlo selektivan" način, izjavio je za France presse jedan od suradnika njemačke nevladine humanitarne organizacije Diakonie Katastrophenhilfe u Rangunu.
- Nismo sigurni hoće li se distribucija pomoći unesrećenom narodu obaviti na ispravan način - rekao je Peter Rottach. Dodao je da se u Yangonu hrana može nabaviti, no cijena joj je porasla za oko 50 posto, ali pravi problem predstavlja pitka voda koju je gotovo nemoguće nabaviti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare