To je to što me zanima!

Referenti u HŽ-u primaju plaću višu čak i od ministara u Vladi

U HŽ-u 23 zaposlenika primaju plaću višu od ministra, a ti oni nisu predsjednici ni članovi uprave Holdinga i njegovih tvrtki. Radi se o referentima i voditeljima odjela
Vidi originalni članak

U HŽ-u čak 23 zaposlenika primaju plaću višu od ministra hrvatske Vlade, a ti zaposlenici nisu ni predsjednici ni članovi uprava Holdinga i tvrtki koje ga čine, javlja Večernji list. Spomenuti radnici rade poslove poput referenta ili voditelja odjela, a stekli su prava s prijašnjih pozicija u firmi dok su bili direktori ili članovi uprave Hrvatskih željeznica. 

U cijelom sustavu željeznica takvih je radnika oko 100, a obavljaju iste poslove kao njihove kolege, ali su za to tri ili četiri puta više plaćeni. Na primjer, referent u HŽ-u ima plaću 6000 kuna, a neki za taj posao dobivaju i više od 20.000 kuna mjesečno. 

Radnici koji dobivaju toliko visoku plaću prava su stekli iz kolektivnog ugovora za HŽ, koji im jamči da imaju pravo zadržati plaću sa starog radnog mjesta u trenutku promjene radnog mjesta, ali su navršili 55 godina života i imaju 15 godina radnog staža u HŽ-u. Ipak, to pravo je zamišljeno za radnike koji zbog invalidnosti i narušenog zdravlja moraju prijeći na manje plaćena radna mjesta. 

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 30

  • user_117821 09.09.2011.

    pa ja ću se odselit prvom prilikom.

  • slavic 08.09.2011.

    pa Zna se čiji su i ko ih postavio!

  • ribić2 08.09.2011.

    Ne boli Jadranku i ministre šta ovi imaju tako bessramno sročene ugovore, pa onda i plaću, već ih boli šta njihove plaće zaostaju za ovima. Pa mogli bi uzeti ljudima koji stvaraju višak vrijednosti jer su oni ionako predodređeni da stvaraju, pa bi mogli stvarati malo više, da bude i za ministre.

Komentiraj...
Vidi sve komentare