To je to što me zanima!

"Reforma školstva nam treba jer učenici previše bubaju..."

Maturant zagrebačkog MIOC-a Domagoj Bradač (18), koji želi upisati PMF, dobit će u četvrtak čak osam Oskara znanja. Nagrade će mu biti dodijeljene za pobjede na domaćim i međunarodnim natjecanjima
Vidi originalni članak

Uživam u učenju onoga što me zanima i u rješavanju natjecateljskih zadataka.

Otkrio nam je to zagrebački maturant Domagoj Bradač (18) koji će u četvrtak dobiti čak osam Oskara znanja. Nagrade će mu biti dodijeljene za pobjede na domaćim i međunarodnim natjecanjima iz informatike i matematike. Domagoj je završio MIOC, odnosno XV. gimanziju u Zagrebu.

- Htio bih se baviti kompjutorskom znanošću ili matematikom. Upisat ću najvjerojatnije PMF u Zagrebu, smjer matematiku. Nisam još donio nikakvu odluku. Možda završim diplomski studij izvan Hrvatske - rekao nam je Domagoj.

Otkriva nam da prije natjecanja i testova nema stres niti tremu.

- Za natjecanja se pripremam gotovo svakodnevno. Nisam išao ni na kakve pripreme za maturu. U slobodno vrijeme izađem s prijateljima, igram košarku... - kaže mladi genijalac i dodaje da nema idola u životu.

Kad je u pitanju reforma obrazovanja, Domagoj smatra da je treba provesti.

- Sustav je na mnoge načine zaostao. U školi nisam uživao u pamćenju činjenica, a to je potrebno za mnoge predmete - rekao nam je Domagoj.

Na državnom natjecanju iz matematike i natjecanju iz informatike osvojio je prvo mjesto. Zlatnu medalju je dobio na srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi. Uspješno je sudjelovao i na još četiri međunarodna natjecanja na kojima je osvojio zlatne, srebrne i brončane medalje. Oskare znanje dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja učenicima koji su osvojili prva tri mjesta na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Dosad još nitko nije osvojio osam Oskara znanja kao Domagoj.     

Idi na 24sata

Komentari 35

  • mladi_danas 17.06.2016.

    Dakle osoba koja ide u školu govori koliko je reforma potrebna, ali ne, zatucani ljudi ostaju zatucani.

  • nebumtirekel 17.06.2016.

    "Kad je u pitanju reforma obrazovanja, Domagoj smatra da je treba provesti" jer eto on je "učenik genijalac matematičar i informatičar", a takve treba slušati pogotovo na temama reformi obrazovanja.

  • ZluradStrašniji 17.06.2016.

    Ako svi samo bubaju, kako objasniti savršene uspjehe naših učenika na svjetskim natjecanjima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare