To je to što me zanima!

Regionalni coaching susret u organizaciji udruge Modla

Projekt “Find Your Potential” osmišljen je kao petodnevni trening za 20 osoba iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske te je financiran u okviru programa Erasmus+
Vidi originalni članak

Kako i gdje pronaći svoj potencijal?

Odgovor na ovo pitanje je samo jedan - u sebi. No, da biste krenuli u tu potragu može vam pomoći mnogo toga, a jedno od rješenja zna Udruga za primjenjivi art i artikulaciju Modla.

U organizaciji Modle, u rujnu je održan trening za osobe koje rade s mladima iz cijele regije. Polaznici su neformalnim metodama rada i korištenjem coaching metoda istraživali mogućnosti vlastitog potencijala kako bi sva prikupljena znanja i metode dalje koristili u svom radu.

Ovaj projekt pod nazivom “Find Your Potential” osmišljen je kao petodnevni trening za 20 osoba iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske te je financiran u okviru programa Erasmus+, ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince. Mjesto održavanja bio je aparthotel Snježna kraljica na Sljemenu, u Zagrebu, a na projektu su sudjelovale i partnerske organizacije; PRONI iz BiH, Udruga Prevent iz Novog Sada te Mobilnost u svrhu učenja za pojedince iz Slovenije.

Trening je kreiran kroz strukturu GROW metode (akronim za: goals, reality, opportunities, will), kao jedne od osnovnih coaching alata. Plan rada postavljen je kroz faze; istraživanja  teme na kojoj želimo raditi, definiranjem sadašnjeg stanja, istraživanjem mogućnosti u rješavanju ili postizanju našeg problema ili cilja, te konačna odluka i poduzimanje prvog
koraka. Zadnji dan bio je posvećen evaluaciji cijelog treninga i dijeljenju svojih iskustva te saznanja.

Boravak i rad u prirodi poslužili su kao jedan od glavnih alata komunikacije i svojevrsne metafore kako bi približavanje samoj temi bilo kvalitetnije. Osim prirode u radu su korišteni alati neverbalne komunikacije, mandale, kreativne metode kao što je crtanje ili pak korištenje tijela, vizualizacije, metafore, storytelling, asocijativne karte, grupni, individualni rad ili pak rad u parovima.

Iako je ovo prvi projekt Udruge Modla koji je vrlo uspješno proveden, u pripremi su novi zanimljivi projekti koji tek slijede, a vi ukoliko ste zainteresirani za istraživanje vlastitog potencijala svakako im se javite.

Vidimo se u Modli!

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Apokalipsični Prorok 14.11.2016.

    jugosloveni u akciji..zanimljivo sve skupilo od titoista...a di je Austrija, Poljska,Mađarska, italija....takvi se ne druže sa partijskim podmladkom ,no nije se ni za čuditi tko nam vlada -hadezenjare- čitaj reciklirani komunisti i ljevičari i esdepenjare jugoslovenski nacionalisti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare