To je to što me zanima!

Reinera prijavili DORH-u zbog prevelikih dodataka na plaće

Reiner i njegovi pomoćnici su si navodno isplaćivali dodatak na plaće od 16 do 20, iako su imali pravo na pet posto. Nepravilnosti su našli i u drugim segmentima
Vidi originalni članak

Akademika Željka Reinera prijavili su DORH-u zbog nepravilnosti koje su pronašli u poslovanju KBC-a Rebro tijekom nadzora inspekcije HZZO-a u listopadu prošle godine, neslužbeno doznaje Večernji list. Reiner i njegovi pomoćnici su si navodno isplaćivali dodatak na plaće od 16 do 20 posto, iako su imali pravo na samo pet posto.

Prema izvješću, više plaće su dobivali savjetnici predstojnika klinika i savjetnik ravnatelja te tajnice. Provjerom je utvrđeno kako su povećavali i plaće liječnicima koji svojom stručnom spremom to nisu zaslužili. 

DORH-u su prijavili KBC Rebro i zbog netržišnog natjecanja, jer je problema bilo i s nabavom lijekova. Prema izvješću, sve su tvrtke ponudile jednaku cijenu lijekova. Osim toga, nepravilnosti su pronašli i u ostalim segmentima nabave.

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ikar3 15.09.2011.

    treba više privatizirat zdravstvo,ko u SAD-u .platit doktore kako vrijede pa nitko nece krast. a ko im a zdravstveno osiguranje ima a ko neme nema. I tako plačamo sve pretrage ovako ili onako. predugo smo naučeni na ovaj polu-socijalni polu-kapitalistički režim. treba ljude platit kako spada - nitko se ne školuje 100 godina za liječnika da ga se poslje ne plača i da krade. Ovako kradu SVI a najviše država, vlada i ministarstvo zdravstva a ispaštamo mi koji uredno plačamo zdr.osiguranje.

  • mirospiro 15.09.2011.

    Ajmo malo pisati o nama malima, običnim smrtnicima kod kojih nema nikakvih nepravilnosti, koji krvavo zarađuju svoju plaćicu, koji su čarobnjaci da prežive mjesec, da plate režije, kredite, da školuju djecu, da kupe nešto odjeće, da kupe svaki dan barem kruh i mlijeko, ajmo malo o nama, gade mi se više ljige koje su opljačkale državu i nakaze koje hodaju u gucci čizmama i koje nam servirate na svim portalima pod nos

  • MUP 15.09.2011.

    Ima još puno večih nepravilnosti na Rebru samo to niko u ovoj državi neče istražiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare