To je to što me zanima!

Rekordan iznos: Vlada daje 24 mil. kn za 105 projekata u BiH

Vlada je već pomogla platiti dugove bolnice Mostar s 39 milijuna kuna, a sada daje rekordnu godišnju pomoć uz poruku da je ustavna obveza skrbiti za Hrvate izvan Domovine, prvenstveno onih u Bosni i Hercegovini
Vidi originalni članak

Nakon što je već prošli mjesec Vlada izdvojila 39 milijuna kuna za pomoć zdravstvu u Bosni i Hercegovini, točnije bolnici Mostar za podmirenje dugova, danas su odlučili dati još 24 milijuna kuna. Vlada će ukupno financirati 105 projekata važnih za Hrvate u BiH. Iznos od 24 milijuna kuna je rekordni u zadnjih pet godina. Od 2013. do 2016. godine je Vlada Hrvatske davala po 20 milijuna kuna, lani 23,5 milijuna.

- Ustavna je obveza skrbiti o Hrvatima izvan Domovine i naša strategija stavlja u fokus Bosnu i Hercegovinu i hrvatski narod. Projekti su usmejereni na nekoliko vitalnih područja za život i opstanak Hrvata u BiH. Brinemo se na sustavan način - rekla je potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić.

Andrej Plenković je poručio da su projekti dobro distribuirani i da se time šalje jasna poruka potpore Hrvatima u BiH.

Tko je najviše dobio, za koje projekte, pogledajte u tablici.

108 - 5 by Bojan Terglav on Scribd

Idi na 24sata

Komentari 385

  • avim 28.07.2018.

    Plenki i Vlada HR djele nase novce i salju Bosni kao da im je to dao Tata u nasljede,nitko nije pitao jadne ljude sto misle o tome.SRAMOTA,kupuju glasove iz Bosne

  • Zvončicaaaa 28.07.2018.

    Ovo je samo dio onoga što hrvati iz BiH daje hrvatskoj. Ljudi moji dali znate da bi cijela dalmacija bila bez struje za im se zatvori voda iz Buškog blata (Hercegovina). Hrvatska za to BiH isplaćuje simboličnu svotu novca.

  • 1homer 27.07.2018.

    Ne pomažu hrvatima, već bosancima. Kamo ide lova? U Hrvatsku ili bosnu? Hvale se da su povećali plaće!! Što je sa umirovljenicima u Hrvatskoj? Koliko su njima otišle mirovine? Što je sa invalidima? Što je sa teškim bolesnicima? Kujundžić traži veće naknade za duhan i pijaću. Ne zna smanjiti listu čekanja!! Idiot!! Neka počne naplaćivati naručene a ne otkazane preglede!! U Danskoj ako ne otkažeš pregled plaćaš!! A kod nas se naručiš u 5 bolnica a dobiješ 1 termin, a 4 ne otkažeš. Eto zašto imamo ovako duge liste čekanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare