To je to što me zanima!

Republika Hrvatska danas slavi 20 godina članstva u Vijeću EU

Sudjelovat će premijer Andrej Plenković, ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, posebni savjetnik predsjednice RH Mate Granić i drugi.
Vidi originalni članak

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Europski pokret Hrvatska i Diplomatska akademija organiziraju u ponedjeljak u 10.30 sati Europskom domu u Zagrebu okrugli stol u povodu 20 godina članstva RH u Vijeću Europe (1996.-2016.). 

Sudjelovat će premijer Andrej Plenković, ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, posebni savjetnik predsjednice RH Mate Granić i drugi.

Republika Hrvatska pristupila je 6. studenoga 1996. godine u članstvo Vijeća Europe. Proteklih 20 godina aktivnoga sudjelovanja Republike Hrvatske kao države članice Vijeća Europe potvrđuje njezinu orijentaciju i pripadnost suvremenom kulturnom, zakonodavnom i političkom prostoru europskih vrijednosti, kriterija i standarda.
 

Vijeće Europe međuvladina je organizacija čiji su glavni ciljevi zaštita ljudskih prava, pluralistička demokracija i vladavina prava.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • MI-MA 07.11.2016.

    Koje slavlje i veselje, ljudi od sreće skaču u kontejnere na glavu i traže plastičnu ambalažu

  • 07.11.2016.

    Svi navedeni ciljevi su jako daleko od naše stvarnosti, zapravo ciljevi su sasvim nešto drugo, a neki će odmah skužiti na što sam aludirao.:)

  • jluci82 07.11.2016.

    Tek krajem 1996.primljena u Vijeće EU-a .hahahahaha Živi dokaz za kakvu hrpu govana od države sam se borio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare