To je to što me zanima!

Republika Srpska HEP-u duguje struje za 2 godine

Ne poštuju dogovor: Hrvatska bi zbog ulaganja u BiH trebala dobiti trećinu njihove struje. HEP će tek odlučiti hoće li ipak tužiti Republiku Srpsku
Vidi originalni članak

Hrvatska je '80-ih godina sufinancirala gradnju elektrana u susjednoj BiH. Prema ugovoru, Hrvatskoj pripada trećina struje proizvedene u njima. Međutim, struja se Hrvatskoj već godinama ne isporučuje. Hrvatska je u gradnju termoelektrana u BiH utrošila milijardu eura, a struju ne isporučuju samo TE Gacko i TE Obrenovac. Duguju nam ukupno 32 TWh struje, koliko Hrvatska potroši u dvije godine. Zbog nepoštivanja dogovora, Hrvatska uvozi struju, i to čak 15 posto svojih potreba. Na uvoz godišnje potrošimo i do 90 milijuna eura. Nedavno je istekao rok koji je HEP postavio Republici Srpskoj da odluči o ulasku hrvatskih predstavnika u upravni odbor Termoelektrane Gacko, piše Novi list. Nova uprava HEP-a tek treba odlučiti hoće li ih tužiti ili će spor pokušati riješiti diplomatskim putem. Iz Republike Srpske najavljuju kako će, ako im pošalju tužbu, oni tužiti Hrvatsku zbog neisporučene struje iz HE Dubrovnik.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Dabar222 15.11.2009.

    mada, a kolko je HEP nama u HR dužan? Sa ovom nenormalnom strujom?????? Zbog njihovog katastrofalnog poslovanja i 1001 afere, mi plaćamo struju lo suho zlato!

  • rođin rođo1 15.11.2009.

    pazi majstore za ovo živo i neživo.moglo bi ti se obit o glavu.javi se pod pravim nicom.zašto si napravio novi nik samo za mene??????

  • rođin rođo1 15.11.2009.

    alo majstore odjebi od mene koji ti đavo.šta si se natovario na mene?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare