To je to što me zanima!

Rerefendum o ostanku u EU: Cameron će objaviti datum

Britanski premijer David Cameron rekao je u subotu da će objaviti datum referenduma o britanskom članstvu u Europskoj uniji nakon sastanka vlade koji je predviđen u 10 sati...
Vidi originalni članak

Britanski premijer David Cameron rekao je u subotu da će objaviti datum referenduma o britanskom članstvu u Europskoj uniji nakon sastanka vlade koji je predviđen u 10,00 sati po GMT-u (11 po našem vremenu).

"Kabinet će ujutro razgovarati o novom posebnom statusu Ujedinjenog Kraljevstva u Europskoj uniji, nakon toga ja ću objaviti datum planiranog referenduma", napisao je na Twitteru.

Europski čelnici dogovorili su se kasno u petak o paketu reformi koje je tražila Velika Britanija prije referenduma na kojem će se britanski građani izjasniti žele li ostati ili izići iz Europske unije. 

Cameron je u noći na subotu izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom s čelnicima EU-a, istaknuvši da je postigao sve svoje pregovaračke ciljeve i da će dogovor predložiti svojoj vladi na usvajanje u subotu. S novim sporazumom premijer Cameron će voditi kampanju za ostanak u Europskoj uniji na referendumu koji će se najvjerojatnije održati 23. lipnja.

Pravno obvezujuća odluka sadrži eksplicitno izuzeće Velike Britanije iz odredbe zapisane u europskim ugovorima o "sve tješnje povezanoj Uniji", zatim ustupke u pogledu socijalnih prava nebritanskih radnika i jamstvo da odredbe o bankovnoj uniji neće ići na štetu londonskog Citya.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Cipelcug 20.02.2016.

    Kaj se to bajkovita EU raspada, ne može valjano i konstruktivno rješavati dug Grčke i ostalih država te izaći na kraj s imigrantima???????

  • TVRDOGLAVI SVABO 20.02.2016.

    evrpa se dijeli na sudopljane 1 reda 2 i 3 redabtavo eu nista dalje od -prve evrope zvana austrougarska cak j tu bolje bilo

  • 2 x general 20.02.2016.

    eto zašto britanci ne propadaju! ( nema prepisivanja i priučenih političara ) dapače ide im jako dobro u odnosu na europu. dobro surađuju s amerikancima a tržište Commonwealth of Nations

Komentiraj...
Vidi sve komentare