To je to što me zanima!

Rešetali šefa BP-a: Na sve govorio da on ništa ne zna

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Čelnik BP-a, Tony Hayward pet sati je svjedočio pred američkim Kongresom. Kongresnik Barton ispričao se BP-u i ubrzo morao povući ispriku
Vidi originalni članak

Šef British Petroleuma, Tony Hayward na svjedočenju pred američkim Kongresom je na pitanja o umiješanosti u slučaj naftne mrlje odgovarao je sa ''ne znam'' i ''nisam sudjelovao''. Hayward je u petosatnom i dramatičnom saslušanju rekao kako iskreno žali zbog katastrofe na što mu je kongresmen iz Louisiane Steve Scalise pokazao sliku pelikana natopljenog naftom te rekao da zapamti da sliku. Hayward kaže da nije sudjelovao u procesu donošenja odluka.
Osim Haywarda težak dan na Capitol Hillu imao je i teksaški republikanski kongresnik Joe Barton koji se ispričao BP-u radi pritisaka od strane Obamine administracije i Bijele kuće. Rekao je kako se ispričava jer je predsjednik Obama od njih uspio izvući 20 milijardi dolara odštete. Taj je istup kritizirala cijela politička javnost te su mu zaprijetili smjenom ako se ne ispriča radi isprike što je i učinio, piše Business Week.
Crpljenje nafte iz bušotine se pojačalo, piše Bloomberg Businessweek. BP je u četvrtak pokupio oko 18.600 barela nafte, što je za čak 78 posto više nego prethodnog dana. To je najviše što je BP pokupio otkad je nafta počela curiti u travnju.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • papaja 18.06.2010.

    Naši političari ko da su se školovali kod njega, kad se njih pritisne ni oni nisu za ništa znali i nisu odgovorni!

  • marin.0202 18.06.2010.

    Da se to kod nas desilo jos bi mu povjerovali i ispricali se u ime naroda.

  • lepicane 18.06.2010.

    hahaha...kuži ovoga,neko mu je dostavil odgovore naših prdonja(Polančec,Kalmeta..)na ovakva i slična pitanja.Nemamo pojma kak imamo \"jaku\" vlast... :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare