To je to što me zanima!

Reže plaće sebi i ministrima: Dosad su imali duple plaće

Talijanski premijer Enrico Letta nada se da će tim potezom umiriti bijes i razočaranje birača s političarima. Privremeno je obustavio porez na imovinu
Vidi originalni članak

Novi talijanski premijer Enrico Letta odlučio je smanjiti plaće sebi i ministrima u novoj Vladi za 2500 eura tj. ministrima za 1700 eura. Dosad su, naime, uz plaću primali i dodatak za 'zakonodavce'.

Analitičari kažu kako je to Letta učinio zato što su Talijani, zgađeni političarima, mnogo glasova na izborima dali komičaru Beppeu Grillu i njegovoj stranci "Pet zvijezda". Ta stranka postala je treća stranka po snazi u Italiji. Ovim potezom želi umiriti glasne kritike protiv političkog establišmenta. 

- Novac od tih plaća ići će u fond za one koji su izgubili posao - rekao je premijer. 

Na zahtjev Berlusconijeve stranke koja je koalirala s Lettom privremeno će suspendirati porez na imovinu. Letta ga je zasad pristao obustaviti, no ne i kompletno ukinuti zbog rupa u proračunu. 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Putschi 06.07.2013.

    Da ali to se radi tako u Italiji a mi smo desetke tisuce kilometara udaljeni od njih. Pre daleko smo !!!!

  • mamba5 13.05.2013.

    Bravo Enrico,tako se to radi,nadam se da je Zoki to pročitao,predlažem njega za HR premijera,da malo uvede reda i kod nas a ne bi bilo zgorega da za njegovog zamjenika imenujemo Karlu Del Ponte pa da polovinu naših vrijednih vlastodržaca pošalje pod hitno u remetinec.E tad bi kod nas bilo reda,ovako,kako ko dođe opljačka što se može i kud koji mili moji...

  • AlanJunior 12.05.2013.

    kad bi barem naši od 30 tisuća smanjili na 6 onda bi sve bilo lakše

Komentiraj...
Vidi sve komentare