To je to što me zanima!

Režite im: Plaće zastupnika u krizi nam čine previše štete

Što će im naknada za odvojeni život? Dobivaju li je radnici koji su zbog nedostatka posla u svom gradu prisiljeni odlaziti 100 km na rad i biti odvojeni od svojih obitelji?
Vidi originalni članak

Zastupnicima su dovoljne dvije prosječne plaće, a ne ove sramotno velike. Zar nemaju srama pred narodom koji ih plaća?

Po meni, tko obnaša neku dužnost u Saboru ne može biti član u nekom od nadzornih odbora. Ako je političar, neka se bavi politikom. U nadzorne odbore treba postavljati kvalificirane ljude. Ako mi kao građani radimo jedan posao, neka i oni rade svoj posao. Što će im naknada za odvojeni život?! Dobivaju li je i radnici koji su zbog nedostatka posla u svom gradu prisiljeni odlaziti 100 ili više km na rad i biti odvojeni od svojih obitelji 5-6 dana? Treba im uvesti strogu kontrolu troškova da se vidi na što troše, a podaci troškova svakog pojedinog zastupnika trebaju biti dostupni svim građanima u bilo koje vrijeme, putem posebnog web portala. Eto tako bih ja napravio reda među našim rastrošnim saborskim zastupnicima.

Damir Kletuš

Pridružite nam se na Facebooku!

Pročitajte kolike plaće i beneficije imaju zastupnici

Idi na 24sata

Komentari 56

  • MatkoVukušić 17.12.2014.

    Razlog više da se biraju neposredno! ne kao glasačka mašinerija. Naknada za odvojen život??? Nabrijane plače, zaslužne mirovine?... uz ostale nemale privilegije Po njihovoj nazočnosti u Saboru, mislim da je većina odvojena od Sabora i da bi oni trebali plaćati izostanke i nanešene štete ovoj izmučenoj državi i narodu. I ne samo oni !!!

  • kiki223 24.12.2013.

    Sramota!Da nema nas pa gdje bi bili i živjeli,smanjuju jadnim ljudima plaće koji jedva spajaju kraj s krajem!

  • cudak 1 15.10.2013.

    svi oni imaju svoje firme i doktorske titule kao šišljagić koji je veliki nacionalista nije jedini ,ako se žele baviti politikom nek se bave u slobodno vrijeme volontirajuči ali

Komentiraj...
Vidi sve komentare