To je to što me zanima!

‘Ribari koji unište svoj brod neće platiti porez na naknade’

EU inzistira na smanjenju broja ribarskih brodova te potiče ribare koji žele izići iz posla i uništiti brod. Za to je iz blagajne EU-a moguće povući 4,7 milijuna eura
Vidi originalni članak

Ribari koji prihvate EU-ov program “scrapping”, odnosno pristanu uništiti svoj ribarski brod te za to dobiju nadoknadu fonda EU-a, neće na taj novac platiti porez, rekao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina na 19. susretu ribara HOK-a.

Dodao je i kako je prijedlog zakonskog akta o tome pripremljen i uskoro ide u saborsku proceduru, piše Slobodna Dalmacija. 

Od ulaska u EU Hrvatska ne određuje sama zakonsku regulativu u ribarstvu nego provodi europsku. EU inzistira na smanjenju broja ribarskih brodova te potiče ribare koji žele izići iz posla i uništiti brod. Za to je iz blagajne EU-a moguće povući 4,7 milijuna eura. Neplaćanje poreza vjerojatno će još smanjiti broj ribara.

Idi na 24sata

Komentari 103

  • marban 10.11.2014.

    Bože sačuvaj koja politika

  • caminus_aqua 10.11.2014.

    Najbolje da dobijemo naknadu za iznajmljivanje države, svi se preselimo na more, a ostalo iznajmimo. Ne trebamo raditi, ne trebamo misliti, ne trebamo ništa. Jest cemo što nam kazu, piti i misliti. Ovo je postala katastrofa.

  • jo2hn8ny 10.11.2014.

    Ma ovo je SULUDO! Hoćete nam uništiti i ovo malo kajića što imamo, da bi nam Talijani uvaljivali ribu koju ulove u našim teritorijalnim vodama (moru).

Komentiraj...
Vidi sve komentare