To je to što me zanima!

Ribari presretni ulaskom u EU: Izvoz ribe nam je brži i jeftiniji

Riba bez ograničenja i papirologije sad dvostruko brže stiže do odredišta u Italiju nego prije. Ribari su dosad na papirologiju trošili 260 - 280 €, a toga sad više nema
Vidi originalni članak

Sad ćemo pod jednakim uvjetima voziti ribu u Zagreb i u Italiju, rekao je Nevio Uhač iz riječkog Ugora. Ribari su, piše Novi list, zadovoljni ulaskom Hrvatske u EU jer riba bez ograničenja i papirologije sad dvostruko brže stiže do odredišta u Italiju nego prije. 

Koliko sve to znači za kvalitetu ribe, a time i njenu cijenu, nije potrebno naglašavati. 

Osim što riba stiže brže, cijela procedura će biti značajno jeftinija. 

Ribari su dosad, primjerice, samo na papirologiju trošili 260 - 280 eura, a tih troškova sad više nema. 

Osim toga ribarima se otvaraju i nove mogućnosti. Imaju, naime, upite i iz ostalih zemalja EU-a pa se nadaju da će proširiti tržište. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Putschi 07.10.2013.

    Nema vise papirologije , nema vise ribe u Jadranu , nema ubrzo dobre zarade , ostade jos samo neizmjerna ljudska pohlepa ( lijepi medjimurski izraz " pozrtost " ) !!!!!!

  • dalmatinopoviscupritrujena 03.07.2013.

    sve je to lipo i krasno..priča san neki dan sa ribaron iz Kali, reka mi je da je gorući problem u nas...puno ribara, a malo ribe..tribali bi se zabrinit malo oko našeg Jadrana i što će se dogodit u narednih 50 godina radi tolikog izlova..a pogotovo zbog ogromne talijanske flote koja nerijetko dolazi vatat u naše more

  • wargods_1 03.07.2013.

    zar ima uopće ribe u jadranu? s obzirom koliko ribari kukaju na poljoprivrednoj emisiji nedeljom

Komentiraj...
Vidi sve komentare