To je to što me zanima!

Ribari prosvjeduju protiv prijedloga novog zakona

Hrvatski savez za športski ribolov na moru održao je na splitskoj Matejušci veliki prosvjed protiv prijedloga novog zakona o morskom ribarstvu...
Vidi originalni članak

Hrvatski savez za športski ribolov na moru održao je na splitskoj Matejušci prosvjed protiv prijedloga novog zakona o morskom ribarstvu. Ribari se bune jer bi moglo doći do zabrane sportsko ribolovnog ribarstva. Sporna je stavka o ukidanju parangala iz športskog ribolova, pa se on sada stavlja u rekreativni ribolov. Ribari smatraju da prijedlog odgovara nekim interesnim skupinama te i da su iza ovog prijedloga materijalni interesi.
- Zar je normalno da se ribolovca kažnjava zbog par kila ribe, a sto metara dalje koća nesmetano 'mete' tone komarči - pitaju se.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • casio 07.01.2010.

    Čobanković piše zakone,tip nema pojma.Šta je tu čudno?

  • ribić 07.01.2010.

    Skoro isto se događa i udrugama, sportskim ribolovcima na kopnu ( slatkovodnim) gdje im se diktira, cijena ribolovne kerte, održavanje voda, količine izlova i još štošta ne vodeči računa o mogučnostima udruga i platežnoj moći članova. Kažnjavati čovijeka zatečenog na vodi bez karte, a nema je jer su preskupe, poimati sportski ribolov kao luksuz je van svake pameti, a to upravo rasde gospoda za koje nisam siguran da znaju kako izgleda ribički pribor i šta takav ribolov znači čovijeku kojem je to odmor od svih zala civilizacije, prikupljanje snage za dalje, veselje i sl. Kako su nas samo zatvorili u \"torove\". Podijeli pa vladaj!

  • šamar 06.01.2010.

    nedajte svom narodu dajte sklovencima i talijanima...p.m.gamad

Komentiraj...
Vidi sve komentare