To je to što me zanima!

Ribić o smanjenju plaća: Nismo se spremni ničega sad odreći...

Svako smanjenje plaća bi dovelo u pitanje agregatnu potražnju. Nema ni jedne zemlje koja smanjuje plaće, rekao je predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić
Vidi originalni članak

U privremenoj zgradi Vlade, Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, u četvrtak se poslijepodne održao sastanak predstavnika 13 sindikata državnih i javnih službi. 

- Sindikati su upozorili - sada nije trenutak za intervencije u plaće. Vlada to nije otvarala. Sindikati su došli jer su znali da su plaće u fokusu - izjavio je predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić za RTL te dodao kako se u ovom trenutku nisu spremni ničeg odreći. 

- Postoji zaduživanje što je uobičajen način u drugim zemljama. Ministar Marić je sam izjavio da suficit i deficit nisu u fokusu. Svako smanjenje plaća bi dovelo u pitanje agregatnu potražnju. Nema ni jedne zemlje koja smanjuje plaće - rekao je Ribić te objasnio u kojem u trenutku će sindikati biti spremni za razgovor o smanjenju plaća. 

- Trenutak kada zbog navale svih drugih zemalja i u inozemstvu i u zemlji na zaduživanje, presuše ti izvori, onda se može pričati o plaćama. Ali mora se razgovarati i o drugim segmentima. Što to poduzetnički sloj, čime se on žrtvuje? Mi sada ne vidimo žrtvu u poduzetničkom sloju - zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 60

  • 27.04.2020.

    a šta pametno očekivat od uhljeba iz prošlog sistema ?

  • 24.04.2020.

    Ribiča na minimalac

  • nino1991 24.04.2020.

    Koliko je otkaza podjeljeno u "realnom" sektoru, toliko otkaza u državnoj upravi, što je i normalno. Nikakvi uvjeti nisu postavljeni tim "radnicima", osim da ostanu doma da bi dobili plaću. Predlažem da ne otvorimo kafiće i restorane, pa da vidimo do kada će oni primati plaću i kada će se vratiti turisti

Komentiraj...
Vidi sve komentare