To je to što me zanima!

Ribić: Rebalans je loš, ali dobro je da ne diraju plaće

Nismo zadovoljni proračunom, ali smo zadovoljni time što Vlada neće dirati plaće, rekao je u utorak na konferenciji za novinare sindikalist Vilim Ribić
Vidi originalni članak

Nismo zadovoljni proračunom, ali smo zadovoljni onim dijelom da Vlada neće dirati plaće, rekao je u utorak na konferenciji za novinare sindikalist Vilim Ribić. Pozvao je roditelje da djecu pošalju u školu jer štrajka učitelja, kao ni odgode početka školske godine neće biti. Sindikati su prozvali guvernera HNB-a Željka Rohatinskog da zagovara samo monetarnu politiku.
- Rezultati njegove monetarne politike su mu ulili takav osjećaj sigurnosti da misli da može voditi cijelu politiku - istaknuo je Ribić.
Sindikati su dodali i kako problem proračuna nije u rashodovnoj nego u prihodovnoj strani, koja je ključna, a na kojoj se nije učinilo ništa. No, dodali su kako im je premijerka Jadranka Kosor obećala da će u studenom uslijediti oporezivanje banaka i financijskih institucija.
- Još se ne zna u kojem obliku će to biti. Hoće li se oporezivati imovina, aktiva ili transakcije, još se intenzivno pregovara - zaključio je Ribić.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • sapunar 24.08.2010.

    Ribiću,prihodovna i rashodovna strana su usko posljedično vezane........Ne možeš rashodovat nešto što nisi uprihodio. Smješni su ti vaši sastanci kada možeš izgovoriti ovakovu rečenicu...............

  • ispravak netočnog navoda 24.08.2010.

    ma svi ste vi gnjide, samo svoju guzicu gledate... i kaj imate protiv guvernera? On je još jedini realan u našoj državi što se ekonomije tiće! ma fujjj..

  • PapaŠtrumpf 24.08.2010.

    Ma jedite g...... svi skupa i vi sindikati i Vlada, treba jedan dobar ustank i sve vas prognati iz RH !

Komentiraj...
Vidi sve komentare