To je to što me zanima!

Ribica dobila poseban prsluk, jer više nije mogla sama plivati

Zlatne ribice su inače najosjetljivije na riblji mjehur zbog svog okruglastog oblika, a problemi s ribljim mjehurom javljaju se zbog loše kvalitete vode, loše prehrane, pa čak i stresa
Vidi originalni članak

Sudbina nije bila baš naklonjenja zlatnoj ribici staroj pet godina, jer nakon što je razvila bolest ribljeg mjehura više se nije mogla normalno kretati nego je plutala okrenuta na leđima. Mjeseci su prolazili i njen vlasnk je došao na pravo rješenje.

Izradio je uređaj, kao mali oklop koji njegovoj ribici pomaže da može normalno plivati.

- Probao sam razne načine i ništa nije bilo dobro. Na internetu sam vidio nešto slično ovom prsluku za spašavanje, pa sam napravio istu stvar. Pomoću nje može plivati i normalno se hraniti - rekao je Jackson Cullinan, vlasnik ribice za New York Post.

Omotač napravljen od cjevčica postavljen je na tijelo ribice i drži je da može plivati u pravom smjeru, a usput joj omogućava i sve ostale funkcije.

PROSJEČNA ŽIVI 10 GODINA Uginula najstarija zlatna ribica u Britaniji: Imala je 44 godine!

Zlatne ribice su inače najosjetljivije na riblji mjehur zbog svog okruglastog oblika, a problemi s ribljim mjehurom javljaju se zbog loše kvalitete vode, loše prehrane, pa čak i stresa.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • arow 30.04.2020.

    Ma treba ljudima jos virusa

  • 30.04.2020.

    Godinama sam imala zlatne ribice. Na žalost sa takvim simptomima nece još dugo.🐟

  • rijetko kulturan 30.04.2020.

    Možda joj je samo produžio agoniju, ali dirljiva gesta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare