To je to što me zanima!

Riječane u Hercegovini zameo snijeg, spasili ih nakon 20 sati

Gorska služba Hercegovine nije ih uspjela pronaći nakon cjelodnevne potrage. Srećom, nakon što su čuli strojeve jedan od putnika ispalio je bengalku
Vidi originalni članak

Mlade Riječane snježno nevrijeme je zamelo je na putu Međugorje-Mostar u petak navečer, a spasili su ih radnici iz Širokog Brijega, Mario Zlenika i Ivan Kosir. Radnici su četiri prijatelja spasili pukim slučajem, nakon što ih Gorska služba Hercegovine iz Mostara nije uspjela pronaći tijekom cjelodnevne potrage, piše poskok.info.

Gorska služba dobila je u subotu SOS pozive dvaju vozila koji su se na tom pravcu nalazili pod snijegom. I dok su jedno vozilo uspjeli pronaći u rano popodne, drugom nije bilo ni traga. Putnici su bili zarobljeni više od 20 sati, a bez goriva, pa tako i grijanja, ostali su oko ponoći. 

Radnici koji su ih spasili primijetili su prsluk za spašavanje nekoliko stotina metara od mjesta gdje su pronašli auto, ali budući da je automobil bio prekriven snijegom nisu ga uspjeli naći. Srećom, jedan od putnika čuo je zvuk stroja, pa je u zrak ispalio bengalku nakon čega je otkrivena njihova lokacija.

Putnici, dva mladića i dvije djevojke, navijači su NK Rijeke, a u Hercegovinu su išli na memorijalni turnir Gojko Šušak u Širokom Brijegu, koji je zbog snijega odgođen. Nakon izvlačenja prevezeni su u obližnje selo Čule gdje su im mještani dali hranu i ogrjev, a nakon dolaska Gorske službe prebačeni su u Hotel Ero. Svi su u dobrom zdravstvenom stanju. 

 
Idi na 24sata

Komentari 44

  • eurofob 06.02.2012.

    armada uvijek spremna ; bengalke morate uvesti u obveznu opremu zimi . zivila nam hercegovina i bih hrvati

  • Jupka 05.02.2012.

    'ko će kome, ako neće svoj svome :)

  • shotica 05.02.2012.

    nisu bolje ni zaslužili kad idu na memorijalni turnir gojke šuška... to ih Bog kaznio!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare