To je to što me zanima!

Rijeka bi mogla postati važan distribucijski centar: 'Ukrajinci stalno zovu da preuzmemo žito'

Žito dolazi vlakom iz Ukrajine, prebacuje se u silos kapaciteta 55.000 tona te brodovima nastavlja dalje put do kupaca, u Afriku i drugdje. Koji su još naši potencijali, i kako se bolje smjestiti na gospodarskoj karti?
Vidi originalni članak

Zovu nas stalno - agencije, špediteri, pokušavaju uspostaviti nove logističke pravce, i neke su nam količine ukrajinskog žita već stigle, govori nam predsjednik uprave Luke Rijeka Duško Grabovac. Da, upravo tako, u Rijeku su, vlakom, stigle prve isporuke ukrajinskog žita, dosad "zarobljene" u njihovim prepunim silosima. Ispred luka iz kojih je Ukrajina do početka ruskog napada izvozila svoje žitarice dalje u svijet, sad stoje ruski brodovi, i Ukrajinci se svim snagama trude pronaći nove pravce za izvoz svoga "zlata". Zovu luke u Hrvatskoj, posebno Luku Rijeka. Ona je najkraća poveznica srednje i sjeverne Europe sa sjevernim Jadranom - Mediteranom.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 3

  • 02.07.2022.

    Za svaki ozbiljan posao trebaju prvenstveno stručni i odgovorni ljudi. Bez toga je sve šuplja priča.

  • rondonja 02.07.2022.

    analitičari i stručnjaci pametno govore,ali onda ovaj gnoj od političara ne urade ništa,jer od dobrobiti za vlastiti narod nemaju ništa a i treba raditi,ne skupljati koferčiće sa strane,kuverte su odavno premale

  • 02.07.2022.

    Ma ne valja taj silos, sazidan je u Yugoslaviji i prehranjivao cijelu Rijeku i okolicu u ono tamno doba. Od kad smo upalili svjetlo uvidjeli smo da nam takve stvari ne trebaju kad ono u trgovinama na policama kruh Made in Serbia 👏 Napredovali smo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare