To je to što me zanima!

Rijeka: Desetak prosvjednika na premijeri "Aleksandre Zec"

Redatelj predstave Oliver Frljić je na tribini naglasio da ne postoje naše i vaše žrtve nego da predstavu posvećuje svoj djeci, žrtvama rata bilo koje nacionalnosti
Vidi originalni članak

Praizvedba predstave "Aleksandra Zec" Olivera Frljića prikazana je u utorak u Hrvatskom kulturnom domu na riječkom Sušaku. Prije predstave je u 18 sati predstavljena knjiga istog naziva u kojoj je predstavljen slučaj kao i detalji o samom ubojstvu, a Frljić je naglasio na tribini da ne postoje naše i vaše žrtve nego da predstavu posvećuje svoj djeci, žrtvama rata bilo koje nacionalnosti. 

Oko 18.40 sati ispred kazališta su se počeli okupljati prosvjednici. Držali su transparente i slike s imenima ubijene hrvatske djece. Na transparentima je pisalo: "402 hrvatske djece je ubijeno od četničke ruke", "86 malih Vukovaraca", "Kada će hrvatska djeca dobiti svoju predstavu?". Skupilo ih se desetak, a među njima su bili članovi Stožera za obranu Vukovara, Dragovoljaca hrvatskog Domovinskog rata, HČSP-a. 

Na premijeru predstave pak su između ostalih došli Milorad Pupovac, Nenad Stazić, Vojko Obersnel, Željko Komadina, Rade Šerbedžija, Vedrana Rudan i Damir Urban.  

Idi na 24sata

Komentari 675

  • PetraŠtimac 20.04.2014.

    Strašno!!

  • SAINT 17.04.2014.

    Na premijeri sve junak do junaka domovinskog rata. To što je obitelj Zec pomagala vojsku tzv. Krajine nema veze. Normalno da nisu zaslužili takvu smrt , naročito djeca.

  • ivanvinkovci 17.04.2014.

    Ovo se samo događa kod nas... sve žrtve su jednake i ne treba izdvajati ni jednu niti omalovažit ju... ali ovo što pojedinci pokušavaju progurat u tajnosti da se dogodi je katastrofalno i nedopustivo... Može bit ulica ili park od dotićne kada i sve druge žtrve dobiju park ulicu i sl...

Komentiraj...
Vidi sve komentare