To je to što me zanima!

Rijeka: Krov im pao usred noći u sobi dok su spavali

S balkona zgrade u Ciottinoj u Rijeci otpao je i grumen betona. Zgrada se raspada. Voda curi na sve strane i boje se da ne dođe na instalacije
Vidi originalni članak

Franka Gregurović (20) prije dvije godine doselila se iz Krapine u Rijeku na studij medicine. Roditelji su joj tada kupili stan od 38 “kvadrata” u zgradi u Ciottinoj ulici u središtu Rijeke za 45.000 eura. No stan u potkrovlju uskoro se počeo raspadati. Krov je počeo prokišnjavati. Ona i njezin dečko Mate Grubišić (20), kaže, gacali su u vodi do gležnja.
- Prije dva dana urušio nam se krov u spavaćoj sobi dok smo spavali - kaže Franka. Srećom, nije ih ozlijedio. Tražili su pomoć Grada, suvlasnika dijela zgrade, koju, kao kulturnu baštinu, štiti i UNESCO, ali uzalud. Sustanari nisu željeli zajedničkim kreditom popraviti zgradu.
Sada su se ipak usuglasili.
- Poslali smo dokumente Gradu i čekamo odgovor. Voda curi na sve strane i bojimo se da ne dođe u kontakt s instalacijama. Balkon se urušava. Grumen betona nedavno je pao na kolnik. Srećom, nitko nije stradao - rekla je predstavnica stanara Mirjana Muminović.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • kruno25 22.12.2008.

    Gatsby, pogledaj grede u foliji,staklenu vunu izmeu njih i po tom možrš zaključit da je \"oplata\" na podu knauf! I to onaj od 9mm. Uglavnom radi se o tavanskom stanu i sve ti je jasno ako si ikad vidio tavanski stan ili kako se postavlja knauf.

  • Gatsby 22.12.2008.

    Kruno25 gdje ti vidiš gipsanu ploču ? To je karton , od kutije u koju je bio zapakirana škrinja za duboko zamrzavanje. Ovo je golubarnik ušminkan da izgleda kao stan kako bi prevarili nekoga u čemu su očito i uspjeli.

  • Angell 22.12.2008.

    naravno prokišnjava krov natopio izolaciju tj. staklenu vunu a onda gips ploču i problem je u pokrovu a sama riječ koliko para toliko muzike znaći za nepismene i neškolovane koliko je para uloženo u krov toliko je i kvaliteta krova dobra a i sama cijena stana govori o kvaliteti izvedenih radova što manje uložiš u izgradnji jeftinije dobiješ kvadrat stambeni a na kraju problemi nisu kupci krivi što nisu prepoznali da je izfušareno to se ljepo ulicka i super izgleda malo niža cijena da se proda i to je to

Komentiraj...
Vidi sve komentare