To je to što me zanima!

Rijeka: Liječnik je na plaži dječaka vratio iz mrtvih

Dječak nije disao i nije imao puls. Liječnik Boban Dangubić odmah mu je priskočio u pomoć i davao mu umjetno disanje, a kolegica je masirala srce
Vidi originalni članak

Bio je to običan dan na plaži. Sjedio sam s kolegicom, medicinskom sestrom, na kavi. Do nas su dotrčala djeca i vikala da se dijete guši na plaži. Potrčao sam. Dječak (6) nije disao i nije bilo pulsa. Počeli smo s klasičnom reanimacijom. Kolegica je masirala srce, a ja davao umjetno disanje. Nakon pet, šest minuta uspjeli smo pokrenuti srce, uspostaviti cirkulaciju i dobiti puls. Mališan je uskoro počeo spontano disati i kolutati očima, opisao je anesteziolog Boban Dangubić dramu s plaže u ponedjeljak kraj riječkog stadiona Kantrida. Ubrzo je došla Hitna pomoć i dječaka prebacila na pedijatrijski odjel bolnice na Kantridi. Dječak je na plaži bio s roditeljima. U trenutku njegova utapanja oni su se pazili na svoje drugo maloljetno dijete. Nakon što su dječaka prebacili u bolnicu, bilo mu je dobro, no tijekom jučerašnjeg dana mu se stanje pogoršalo. Oštećena su mu pluća, ali je stabilno. Doktor Dangubić smatra da ne bi trebalo biti trajnih posljedica za dječaka. Prije početka svake kupaće sezone spasioci savjetuju kako se ponašati na plaži i u vodi, pogotovo roditeljima s malom djecom: "Najsigurniji ćete biti na plažama koje imaju spasioce. Djeca se mogu utopiti čak i u vodi dubokoj samo desetak centimetara. Stoga ih ni sekunde ne treba puštati iz vida".

Idi na 24sata

Komentari 17

  • ksena103 06.07.2010.

    zato postoje dva roditelja znači pazili su na jedno maloljetno djete a drugo nitko ne gleda. ja ih imam troje ali nikad ne skifdam oči s njih kad su u vodi. dok su bili toliki obavezno sam bila i ja i suprug s njima u plićaku. kao što kaže silent hill roditelj si 24 sata i nema opuštanja. nadam se da su nešto naučili iz ovoga a anesteziologu svaka čast. nadam se da će se maleni brzo oporaviti.

  • Tornado 06.07.2010.

    Dangubić (hehe): \"Sjedio sam s kolegicom, medicinskom sestrom, na kavi.\" :) Lijepo što je spasio dječaka

  • bellaUna 06.07.2010.

    neznanjem ... lapsus

Komentiraj...
Vidi sve komentare