To je to što me zanima!

Rijeka: Priveli žene zbog pronevjere novca u bolnici

Sumnjaju da je sve krenulo od prijamne recepcije na ulazu Klinike. U tijeku su razgovori s ljudima za koje misle da bi mogle reći korisne informacije
Vidi originalni članak

Istražnom sucu riječkog Županijskog suda uz kaznenu prijavu PU primorsko-goranske, privedene je Riječanka A.P. (43) zbog osnovane sumnje da je pocinila kazneno djelo pronevjere. Priveli su i J.K. (48), zbog osnovane sumnje da nesavjesno radila u službi. Nakon što je ispitao osumnjičenice u prisutnosti branitelja, istražni sudac je odredio njihovo zadržavanje u pritvoru riječkog zatvora u trajanju do najdulje 24 sata zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. A.P. je u vremenskom razdoblju od 5. rujna prošle godine do zaključno 1. travnja ove godine, kao voditeljica prijemne kancelarije u Klinici za ginekologiju i porodništvo KBC-a Rijeka protupravno prisvojila povjereni joj novac i to na način da je dio naplaćenog novca za pružene usluge na Klinici zadrzavala za sebe, ne predavajući ga u blagajnu KBC-a Rijeka. Na taj je način, sumnja se, protupravno prisvojila najmanje oko 750.000 kuna. Sumnja se da je J.K. (48) kao voditeljica blagajne KBC-a Rijeka u navedenom razdoblju, očito nesavjesno postupajući u obavljanju službe, propustila dužni nadzor nad zaduživanjem i razduživanjem blokova uplatnica prijemne kancelarije, a što je rezultiralo nastankom štete za KBC Rijeka u navedenom iznosu i počinjenjem kaznenog djela nesavjestan rad u službi. Neslužbene su informacije da je riječ o šefici centralne blagajne riječkog KBC-a Jasni Kovacević i voditeljici prijemne kancelarije Klinike za ginekologiju i porodništvo Anamariji Pribanić. Privedene su zbog nestanka oko 770 tisuća kuna bolničkog novca.
Navodno, ovo nije kraj kriminalističke obrade. Očekuju se nove kaznene prijave redovnim putem bez privođenja u Istrazni centar.
Afera je buknula u rijeckom KBC-u kada je proteklog ponedjeljka ravnatelj KBC-a Rijeka Herman Haller objavio da je internom istragom utvrđen manjak od najmanje 770 tisuća kuna. Rijec je o novcu koji se naplaćivao za namjerne pobačaje, prisustvo partnera na porodu i participacije.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • drug Tito_1 08.04.2009.

    dobro da im nije kriva vlada Ivice Račana.

  • tužni šokac 08.04.2009.

    sad će optužiti sdp da su umiješali svoje prste.moj bože spasi hrvatsku dok nije kasno

  • aura 08.04.2009.

    Pa mislim da su stvarno ovi u bolnici blentavi, koliko im je trebalo da skuže manjak od 800.000 kn, a prikupljen je od sitnih uplata 15,20,50, kn i sl. i pokoji veći iznos od 2.000 za neke zahvate. I nadležne bi trebalo sankcionirati a ne samo lopuže jer ovoliki iznos nije mogao nestati u nekoliko dana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare