To je to što me zanima!

Rijeke zaprijetile kućama, a more je poplavilo rive

Ured u Gospiću je proglasio mjere obrane od poplava. Rijeka Lika se razlila. Visoki valovi su potopili šetnice u Fažani i na otoku Hvaru
Vidi originalni članak

Vraćao sam se s posla i morao sam ići okolo jer je cijela riva bila potopljena, rekao je naš čitatelj M.V. koji je fotografiju snimio u nedjelju ujutro u Fažani.
Riva je pod vodom bila i u Starom Gradu na Hvaru.
- Nismo mogli nikuda. Morali smo sjediti doma i čekati dva ili tri sata da se more konačno povuče. Ni automobili nisu mogli prolaziti. Na cesti je bilo nekih 10 centimetara vode - objasnio je čitatelj Mario Regović koji je snimio fotografiju.
Zbog obilnih kiša i snijega porastao je vodostaj rijeka u Ličko-senjskoj županiji. Razlila se rijeka Lika na području Kosinja i poplavila je Lipovo polje. Voda se približila kućama i gospodarskim objektima. Gospićki Ured za zaštitu i spašavanje proglasio je mjere obrane od poplava za područje Kosinja I rijeke Gacke.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Gatsby 08.02.2009.

    Optimistične prognoze su bile da će se tek 2050. razina mora podiči za opasnih 50cm. Do 2050. više od polovine primorskih naselja biti će pod vodom. Vrijeme je da netko počne razmišljati ozbiljno i o tome jer 2050. to je sutra ! Podizanje razine mora se više ne može zaustaviti, ali se može dosta toga spasiti ako se odmah uzme u obzir ta činjenica u budućem prostornom planiranju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare