To je to što me zanima!

Riješili slučaj nakon 33 godine: Našli ubojicu Etana Patza (6)

Etan Patz je bio prvo nestalo dijete koje se pojavilo na ambalaži za mlijeko u SAD-u, a nakon njegovog nestanka osnovan je nacionalni pokret o nestaloj djeci
Vidi originalni članak

Policija je uhvatila ubojicu Etana Patza, dječaka koji je nestao prije 33 godine. Riječ je o Pedru Hernandezu (51) koji je u vrijeme ubojstva imao 19 godina.

 Etan je nestao 25. svibnja 1979. godine kad je imao samo šest godina, a proglašen je mrtvim 2001. On je bio najpoznatija nestala osoba u New Yorku te je i prvo nestalo dijete koje se pojavilo na ambalaži za mlijeko u SAD-u.

Američki FBI i njujorška policija su u travnju ove godine objavili kako su opet otvorili slučaj i počeli istraživati jedan podrum na Manhattanu, jer sumnjaju kako bi mogli otkriti što je bilo s nestalim dječakom. Mjesec dana nakon toga policija je objavila kako je uhitila ubojicu. Hernandez je priznao policiji da je dječaka namamio u podrum trgovine u kojoj je radio i koja je bila u blizini stana u kojem je dječak živio, tako što mu je obećao sok. Tamo ga je zadavio, truplo je stavio u torbu i bacio ga u smeće. Policija je izvijestila kako su truplo odvezli smetlari i kako ga vjerojatno nikada neće naći. Hernandez se nakon ubojstva preselio u New Jersey gdje su ga nedavno uhitili. Ispitivali su ga tri sata. Motiv ubojstva još nije jasan, piše AP u četvrtak.

Nakon nestanka Etana Patza osnovan je nacionalni pokret o nestaloj djeci, a 25. svibnja se u SAD-u u dječakovu čast obilježava Nacionalni dan nestale djece.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • alen1970 17.04.2018.

    on laže možda je mali živ

  • maja123_1 25.05.2012.

    Najbrže riješen slučaj.

  • ivadz 25.05.2012.

    siroto dijete... no ovo bar daje nadu da je pravda dostižna. ameri bar imaju dobre kazne za takve poput ovog luđaka. kad ga stave u zatvor i kažu ostalim zatvorenicima što je napravio pobrinut će se oni da poželi da je mrtav.

Komentiraj...
Vidi sve komentare