To je to što me zanima!

Rijetku kopiju Kurana stavit će na internet, ima 500 godina

Kuran je ispisan ručno, a do sada ga nisu uspjeli 'prebaciti' u digitalni oblik. Stručnjacima knjižnice John Rylands sa Sveučilišta u Manchesteru to je uspjelo
Vidi originalni članak

Rijetku kopiju Kurana staru oko 500 godina više neće izlagati u muzeju već će ju objaviti na internetu nakon što su posebnom tehnologijom skenirali cijeli sadržaj. Kuran je ispisan ručno, a do sada ga nisu uspjeli 'prebaciti' u digitalni oblik. Stručnjacima knjižnice John Rylands sa Sveučilišta u Manchesteru to je uspjelo. Studenti tog sveučilišta sada mogu na lakši način učiti sadržaj Kurana.

Vjeruje se kako Kuran potječe iz knjižnice u Kairu. U knjizi nedostaju dvije stranice, koje su 1970. godine pronašli u knjižnici Chester Beatty u Dublinu. Svaku stranicu Kurana će posebno fotografirati nekoliko puta kako bi bili sigurni da su sve prebacili u digitalni oblik.

- Čitanje knjige su zbog veličine i težine zabranili studentima. Ovaj Kuran se ne smije prikazivati u javnosti niti raznositi okolo - rekla je Carol Burrows, voditeljica projekta za Daily Mail. . 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • ッi シ 20.01.2011.

    Imaju Kuran neka bude i veci ali falim im jedan list ^_^

  • SvemoguciTukarak 19.01.2011.

    Ej ej ej nije bas krscanski vrjedati druge nemoj tako

  • AlenMatanovic 19.01.2011.

    redakcija se mogla mrvicu potruditi prije objave članka da potraži kako se pravilno piše naziv te knjige..

Komentiraj...
Vidi sve komentare