To je to što me zanima!

Ringwald, majka i banda u pritvoru zbog 5 kg 'trave'

Stipe Ringwald (38) je u utorak uhićen kao organizator skupine koja je iz BiH krijumčarila marihuanu i prodavala je na šibenskom području
Vidi originalni članak

Tek što je izašao iz pritvora u Zadru, gdje je zajedno sa svojom grupom proveo 30 dana nakon što je 12. prosinca uhićen zbog preprodaje 100 grama marihuane i pet grama heroina, Šibenčanin sa zagrebačkom adresom Stipe Ringwald (38) ponovno je u zatvoru. Ringvald je u utorak uhićen kao organizator skupine koja je iz BiH krijumčarila marihuanu i prodavala je na šibenskom području. Uhićeni su još 29-godišnjak iz Bilica kod Šibenika i 27-godišnjak iz Vrgorca, koji su prevozili i prepakiravali drogu i prodavali je, te Ringwaldova majka Vanja (63), kroz čije su ruke prolazila sva droga i novac. U njenoj kući u Šibeniku pronađeno je pet paketa s ukupno 5.100 grama marihuane.
- Kako je istragom utvrđeno, dogovor između osumnjičenih se odvijao na način da je 38-godišnjak preko granice s BiH nabavljao marihuanu, a drogu je po prethodnom dogovoru 27-godišnji osumnjičenik preuzimao i prevozio u Šibenik, gdje ju je prihvaćao 29-godišnjak i skrivao u obiteljskoj kući 63-godišnje osumnjičenice - izvijestila je policija.
Još 27. siječnja policija je zabilježila primopredaju 3.000 grama marihuane, ali se s uhićenjima pričekalo dok se ne utvrdi kako funkcionira kriminalna mreža. Tada je utvrđeno da je 29-godišnjak drogu prepakiravao i prodavao daljnjim dilerima i narkomanima na području Šibenika, a novac je davao Ringwaldovoj majci, koja ga je trošila za kupovinu droge i za podmirenje troškova svoga sina. Uhićeni su u utorak uoči primopredaje 5.100 grama droge. Nakon istrage su, uz kaznenu prijavu USKOK-u, prevezeni u pritvor Županijskog suda u Splitu. Kriminalna aktivnost i incidenti vezani uz nekadašnjeg motociklističkog asa Stipe Ringwalda godinama pune stranice crnih kronika. Prikupio je desetke kaznenih prijava, ali se u zatvoru nikad nije zadržao na duže vrijeme. Tako je u rujnu 2004. uhićen u Francuskoj s 21 kilogramom hašiša, ali je za nekoliko mjeseci predan Hrvatskoj i pušten na slobodu. U kolovozu 2006. sudjelovao je u tučnjavi na Hvaru u kojoj su bila pretučena dva tamnoputa britanska turista. Jednom od njih su izbijeni zubi, a drugom je Stipe odgrizao uho. Zamalo je izgubio život kad je u Poreču 9. ožujka 2008. godine upucan iz pištolja, ali ovaj put je bez optužbe prošao onaj koji je na njega pucao jer je to učinio u samoobrani.
Novinari su načelnika PU Šibensko-kninske Ivicu Kostanića pitali kako se može dogoditi da se takvav čovjek nalazio na slobodi i kada se može očekivati njegovo puštanje, na što je Kostanić odgovorio da je to stvar pravosuđa, ali i da se ovaj put neće tako lako izvući i da mu za organizaciju kriminalne skupine prijeti kazna od najmanje pet godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 24.02.2010.

    u Šibeniku je uvik bilo dobre trave,sad se zna i kako i zašto

  • nebo nema miljenike 24.02.2010.

    živjela,živjela zelena trava,jer u njoj se dobro spava.!!

  • broztito 24.02.2010.

    sto ga ne ubise u porecu ebo kevu svoju

Komentiraj...
Vidi sve komentare