To je to što me zanima!

"Rješavanje ratnih zločina i agresije na RH prvi je zadatak"

Ne smijemo ostajati na tribinama proput promatrača nogometne utakmice, na kojoj igrači keširaju, kaže Mladi Jastreb o aktivnom uključivanju mladih u politiku
Vidi originalni članak

Neonacistički režim i dalje je na vlasti u Srbiji zbog čega Hrvatska ne može napraviti kvalitetan iskorak u međusobnim odnosima, ali prvi zadatak je rješavanje pitanja ratnih zločina i agresije na Hrvatsku, kazao je u Sisku Branko Borković, nositelj liste Autohtonog HSS-a i Saveza za promjene u 6. izbornoj jedinici.

Iako se i dalje smatra HSS-ovcem, svoj iskorak uoči parlamentarnih izbora objašnjava borbom za kvalitetan politički sustav i odgovornost stranaka.

- Bez njihove demokratizacije nema ni demokratizacije društva ni gospodarskog napretka - ističe Mladi Jastreb. Zahtijevaju i decentralizaciju države, ukidanje nameta koji opterećuju građanje te valutne klauzule. Protive se modelu koncesija na prirodna bogatstva, jer ne žele da Hrvatska postane nečiji rob. Također, traže da ratni zločinci, kao i kriminalci, završe u zatvoru te da im se oduzme imovina koju su stekli zločinom, ali i povratak nasilno oduzete imovine iz vremena komunizma.

- Vlast se mora vratiti u Hrvatski sabor. Problemi se više ne smiju rješavati kroz Vladu i otuđene centre moći. Vrijeme je da mlade aktivno uključimo u politiku, a ne da ostanemo na tribinama poput promatrača nogometne utakmice, na kojoj igrači keširaju, a mi gledamo, zaključio je Borković.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • Cro Cop 23.11.2011.

    @zenga2: Pravi iskreni branitelji su isli u rat dragovoljno bez da su ocekivali da posle zbog toga budu privilegirani, da budu u povlastenom polozaju, da im se neko stalno divi. Sta ti sad hoces neku posebnu nagradu sto si bio u ratu. Kad si tako sposoban sto nisi ti bio prvi hrvatski predsjednik ili sto nisi danas predsjednik ili premijer, pa da nam onda svima bude bolje?

  • timica2 23.11.2011.

    Komentari u kojima se spominje da stari Mirek,treba sprati ljagu sa svojeg oca.OK.???' Sinoć kasno gledala sam Bojana Glavaševića i Branka Borkovića u Dnevniku 3.Bojan je donio u studio odlikovanja svojeg oca,bio je vidno potresen,ja ga razumijem,jer i on ne želi da se na njegovog oca "spuštaju tamne sjene".!!!

  • supradyne 23.11.2011.

    Tuđman i njegov HDZ je napravio rat, popljačkao sve moguće zajedno sa Šuškom, slijedi privatizacija svega i svačega, kraj života...Oni su napravili Hrvatsku i da se time ponosim?! Oni su je opljačkali, a današnji HDZ-opljačkao je sve što se dalo, i dalje ispiraju mozak jadnim naivcima da su oni najbolji...Očekujem dan dok stari bojnik hrvatske vojske otkopa snajper crvenu zastavu i poroka te smradove, koji nisu stvorili hrvatsku, več su stvorili plan za opće uništenje i enormnu pljačku! Dajte dođite sebi jednom već! Žalim ljude na kojima djeluje MEDIA MASS, pranje mozga, tu HDZ ulaže svu moguću inteligenciju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare