To je to što me zanima!

'Vratit ću 5 milijuna €': Ježić stalno ponavlja, ali novca nema

Ježić je jedan od krunskih svjedoka, koji je u detalje opisao kako je MOL na račun njegove tvrtke u Švicarskoj uplatio pet milijuna eura mita Sanaderu kako bi dobio upravljačka prava u Ini...
Vidi originalni članak

Po dolasku na pripremno ročište na Županijskom sudu u Zagrebu, gdje je zajedno sa Sanaderom optužen u postupku HEP Dioki, Robert Ježić rekao je kako misli vratiti pet milijuna eura. 

- Naravno da ću ih vratiti -  kaže Ježić.

Kako suđenje u slučaju Fimi media još traje, sutkinja Jasna Gališić ročište za HEP Dioki otkazala je i prebacila za 20. listopad.

Ježić nije ništa komentirao.

Podsjetimo, Ježić je jedan od krunskih svjedoka, koji je u detalje opisao kako je MOL na račun njegove tvrtke u Švicarskoj uplatio pet milijuna eura mita Sanaderu kako bi dobio upravljačka prava u Ini, zbog čega je, kao i zbog ratnog profiterstva, 

Sanader bio pravomoćno osuđen na 8,5 godina zatvora. Presudu je ukinuo Ustavni sud. No Ježić je ovaj put svjedočio u postupku Fimi media i govorio kako je za Sanadera kupio blindirani BMW. Rekao je kako je 2009. od bivšeg HDZ-ova rizničara Mladena Barišića dobio 300.000 eura u gotovini kako bi iz inozemstva platio luksuzni premijerov BMW.

- Sa Sanaderom sam o tome dva puta razgovarao u središnjici HDZ-a i on je rezolutno inzistirao da se to riješi baš na taj način. Shvatio sam da nisu željeli da se vidi kako je vozilo plaćeno iz Hrvatske", svjedočio je Ježić ponovivši svoj iskaz iz siječnja 2013.

Sanaderova obrana je prigovorila istinitosti Ježićeva iskaza. Obrana i Sanader tvrde i da je Ježić lagao da je novac koji je sjeo na račun njegove tvrtke u Švicarskoj bio mito za Sanadera.
 

Idi na 24sata

Komentari 162

  • Otorinac 03.10.2017.

    šoiću vraćaj pare. otju djole, otju. vraćaj. otju djoleee. al nemam djole, suzi mi digla lovu. Ak se itko sjeća ovih scena onda nam je svima jasno da nama ne upravljaju inteligentni ljudi već glupi i koriste isti žargon komunikacije kao u bivšoj jugy. sramota

  • Tigar 74 03.10.2017.

    Nije mu lako.. Pogled sve govori...

  • 5000_LoL 03.10.2017.

    Nisam čul da je rekel " časna pionirska " znači ništa :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare