To je to što me zanima!

Rodila bebu, a sada se ne sjeća da je ikad bila trudna

Australija: Rebecca (31) boluje od rijetkog oblika Alzheimera. Prošli tjedan rodila je kćer. Sada se ne može brinuti na za sebe, a ni za svoju bebu
Vidi originalni članak

Australka Rebecca Doig (31) rodila je prošli utorak zdravu kćerkicu Emily Rebeccu u bolnici u Sydneyu. Rebecca se uopće ne sjeća da je rodila i da ima bebu. Ona je jedna od najmlađih ljudi koji boluju od Alzheimera.
- To je tragedija za našu obitelj. Zamislite mladu ženu koja se ponašao kao 80-godišnjakinja na izmaku snaga. Bila je samostalna, druželjubiva i pametna mlada žena, a sada nažalost ne prepoznaje ni vlastitu kćerku. To je tužno - priča njezin usprug Scott.  Rijetki oblik Alzheimera kod Rebecce je brzo napredovao. Ona se više ne može brinuti za sebe. Brigu za nju i njihovu tek rođenu kćerkicu preuzeo je suprug Scott. Da nešto nije u redu primjetili su jer je Rebecca zaboravljala gdje bi ostavila neku stvar te se sve više udaljavala od svojih prijatelja. Rebecca je nakon toga otišla k liječniku koji joj je dijagnosticirao Familial Alzheimer. Bolest je slična onoj koja pogađa starije, ali u ovom slučaju izaziva puno brži gubitak pamćenja. Lijek za tu bolest još uvijek nisu pronašli.
- Na nju je potrebno paziti 24 sata na dan i sedam dana u tjednu. Izgubila je pamćenje, a njezine emocije potpuno su nestale - priča Scott. Rebecca odbija primati invalidsku penziju pa obitelj sada jedva preživljava s jednom plaćom.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • sprinterica 12.04.2010.

    ajme užasa danas si normalan a sutra već nemaš pojma tko si, gdje si ni tko su ti bližnji, strašno

  • Curious 12.04.2010.

    kako je život okrutan.....stravično.

  • user_42565 12.04.2010.

    O bože jadi oni skupa ona zbog bolesti on zbog ovake sitacije i još beba bože pomozi njima

Komentiraj...
Vidi sve komentare