To je to što me zanima!

Rodila se u autu jer joj se žurilo vidjeti prvi snijeg

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U 6.30 trudna Ivanka sa mužem Tomislavom krenula je u bolnicu, u 9.15 u autu joj pukao vodenjak. U 9.40 'snjeguljicu' Lauru porodio tata
Vidi originalni članak

Mladi bračni par Ivanka (27) i Tomislav (28) Jurić iz Škabrnje ni najmanje nisu očekivali da će se nasred brze ceste 'Kalmetine' morati sami poroditi. Ivanka je još oko 6.30 sati osjetila trudove i nazvala supruga, koji je na autocesti pokraj Nadina čistio snijeg, da je vozi u zadarsko rodilište. Tamo su krenuli oko devet sati. Zbog obilnoga snijega nisu mogli juriti, nego su vozili sporo. Međutim, negdje oko Babinduba Ivanki je pukao vodenjak i nije bilo druge do zaustaviti auto.
- Zaustavio sam se u desnom traku, upalio sva četiri žmigavca i nazvao Hitnu pomoć. Dok su vozili prema nama, preko mobitela su mi davali upute što trebam raditi. Dok sam ja s njima razgovarao malena je sama izišla, a supruga je sa zadnjeg sjedišta vikala, kako je glava već vani. Očito joj se žurilo da vidi snijeg - našalio se tata Tomislav. Medicinske sestre iz vozila Hitne pomoći Tomislavu su savjetovale da bebu umota u nešto toplo i uključi grijanje u autu, te da ne dira pupčanu vrpcu. Čim su stigle, sestre su obavile preostali posao, te su majku i bebu prevezli u zadarsko rodilište.
- Ja sam mislila kako to neće tako brzo i da ću imati vremena pripremiti sve za porod. Ali, eto, Lauri se žurilo i hvala Bogu da je sve dobro prošlo. Doduše, ja sam se malo prepala, ali je zato suprug bio staložen i obavio sve kako treba - kaže presretna mama Ivanka. I u rodilištu kažu kako je tata sve dobro odradio. Tijekom i nakon poroda pomogla im je i jedna sumještanka, koja se u to vrijeme vozila Kalmetinom. Jurići uz Lauru imaju i 3,5-godišnju curicu Lanu, koja će se sigurno veseliti svojoj maloj seki 'Snjeguljici'.  

Idi na 24sata

Komentari 11

  • miana 18.02.2009.

    svako dobro i sve najljepse u zivotu hrabom tati i hrabroj mami i njihovoj snjeguljici

  • grode 18.02.2009.

    Čemu ime Snjeguljica, zar ne postoji ime Snježana?

  • majstorović 18.02.2009.

    prekrasno, bravo tata, a mami i Lauri puno puno pusa i lijep život.

Komentiraj...
Vidi sve komentare