To je to što me zanima!

'Roditelji Luke Ritza znaju da je cijela zemlja uz njih'

Učenici Sarah Jalušić i Zvonimir Lapov Padovan najbolje se bore protiv nasilja u školama. Dobili su priznanje Luka Ritz i stipendiju za cijelu godinu
Vidi originalni članak

Osnovnoškolka Sarah Jalušić (14) i srednjoškolac Zvonimir Lapov Padovan (18) dobili su u petak Prvu godišnju nagradu Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja.
- Strašno sam uzbuđena. Ova nagrada nosi ime našeg sina. Akcije koje vode mladi ljudi zaista su fascinantne- rekla je Suzana Ritz, Lukina majka. Zahvalila je ministru obrazovanja i športa Draganu Primorcu koji je pokrenuo nagradu.
- Puno bolje je zapalit svijeću nego proklinjati tamu. Sarah i Zvonimir ponos su zemlje. Lukina žrtva svima mora biti inspiracija za dobro- rekao je Primorac.
Sarah je učenica OŠ Kušanec u Čakovcu. Prijatelji i profesori kažu da je empatična i uvijek ima najbolje ideje. Zalaže se za rješavanje svih problema razgovorom.  Zvonimir ide u Školu za elektrotehniku i računarstvo u Rijeci.
- Neka Lukini roditelji zanju da je cijela Hrvatska uz njih - poručio je.  Sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj pozvane su da predlože učenice i učenike koji promiču toleranciju te humano i nenasilno ponašanje. Nagrađeni su dobili i jednogodišnje stipendije u iznosu od tisuću kuna mjesečno. škole u koje idu Sarah i Zvonimir dobit će Skulpturu Lukina kosa vedrine izradila je Sabina Mikelić.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mil 12.06.2009.

    u potpunosti podžavam ovakve nagrade jer je to jedan od načina da se nikad ne zaboravi.

  • korki 12.06.2009.

    A vidi Primorca ca se naslikaje......kakve on zasluge hoce pobrat?! To sto je s.ebao obrazovanje? Maknite ga sa ovih slika!

  • ivan74 12.06.2009.

    Zalosno je to da covijek postaje popularan tek kad ode na onaj svijet.Ocito zelis li slavu moras gore(Tose,Dino).Umjesto da je drustvo solidarno te da do takvih stvari uopce nedolazi. Podrska svacija je uvijek dobrodosla.Dajde sansu svim mladima koji vrijede a oni koji nezasluzuju maknite s\'javne svene(Simona i ostala balaburdija)

Komentiraj...
Vidi sve komentare