To je to što me zanima!

Roditelji na ulici čekali sat vremena da kupe knjige

Iz knjižara roditeljima savjetuju da knjige naruče internetom i tako izbjegnu duga čekanja. Kompleti skuplji od 250 kuna dostavljaju se besplatno
Vidi originalni članak

Skoro sve knjige smo kupili polovne. U knjižaru smo morali tek po nekoliko njih, koje izdaju prvi put, te po radne bilježnice. Ipak, račun je veći od 1500 kuna, kaže Luka (14). U srijedu je u zagrebačkim knjižarama obavljao završne pripreme za školu za sebe i brata. Sudeći po gužvama po udžbenike su krenuli mnogi Zagrepčani, a najgore se tek očekuje.
- Najveće gužve očekujemo sljedeći tjedan, ali zaposlili smo nekoliko studenata kako bismo ih smanjili - rekli su nam u Školskoj knjizi u Zagrebu. Roditeljima savjetuju da udžbenike naručuju internetom. Komplete skuplje od 250 kuna u cijelu Hrvatsku dostavljaju besplatno. Mnogo je i roditelja koji djeci sve knjige kupuju potpuno nove.
- Moja kći kreće u prvi razred. Nemamo stare knjige koje bi zamijenili te sve kupujemo novo - kaže majka, koja će na opremu svoje školarke potrošiti oko 1000 kuna.
Polovne udžbenike mnogi roditelji za 20 kuna nabavljaju na okupljanju na Velesajmu. Gužve su i ispred antikvarijata, gdje su knjige također puno jeftinije nego u knjižarama.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • my life 26.08.2009.

    Ma toga je bilo uvijek..čekanja pred knjižarama,popisa..stvar je u tome da smo zadnjih godina(3) DOBILI knjige,pa se za 1000 kuna kupovala školska torba,a ne knjige.. Mi smo narod koji bi stalno nešto mukte,a kad treba platiti..e ,onda nam ne valja ni vlada,ni država,ni poslodavac..nitko.. Šta ste mislili??Od prosjećne HR plaće ići i na more ,i dijete na zimovanje,i novi TV,i auto na kredit...i sad još i knjige..

  • drug Tito_1 26.08.2009.

    e toga u Titov vrijeme nije bilo, sramota zašto smo mi imali toliki rat i tolike žrtve za ovo danas u 2009 godini,....

  • claysus_clay 26.08.2009.

    BESPLATNO---poklanjam 7-dnevno ljetovanje obitelji sa dvoje ili troje djece slabijeg imovinskog stanja u Makarskoj...za info. zovnite...091/529-0033...zoran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare