To je to što me zanima!

Roditelji poginuli dok su spašavali djecu iz oceana

Bob i Debbie Fry te Jean Dinsmore poginuli su turisti koji su iz oceana pokušavali spasiti svoju djecu od utapanja u gradu Algarve u Portugalu
Vidi originalni članak

Bob i Debbie iz vodenog vrtloga uspjeli su spasiti kćer Rosie (11) i sina Georgea (9), dok je Jane spasila Lydiju (11) i Alex (9). Policija je izvijestila kako djeca uopće nisu smjela biti u vodi zbog velikih i opasnih valova. Naime, taj dio plaže u Algarve u Portugalu prvenstveno je namijenjen surferima, a izvan sezone na njoj nema spasioca. Osim Britanaca, na plaži je od srčanog udara preminuo i jedan Nijemac, koji je prije nego se srušio uspio sina iščupati iz oceana. Stručnjaci tvrde da je taj dio posebno opasan jer se na jednom dijelu susreću Sredozemno more i Atlanski ocean, što znači da se valovi mijenjaju velikom brzinom.
U spašavanju roditelja pomogao je surfer Jaime Revuelta (26), ali pritisak vode bio je toliko jak da ih je bilo nemoguće izvući.
- Pokušavali smo ga samo održati na vodi, ali njegovo tijelo nije izdržalo borbu s moćnim valovima - kaže Jaime te dodaje da su djeca vrištala po plaži tražeći od njih da spase njihove roditelje. Obe obitelji zajedno su došle na odmor jer su se i u Britaniji privatno družile.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare