To je to što me zanima!

Roditelji slijepe djece ipak neće sami kupovati knjige

U državnom proračunu osigurana su sredstva za kupnju udžbenika za slijepe i slabovidne učenike. Dio će ipak možda morati financirati roditelji
Vidi originalni članak

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa će cjelokupan trošak nabavke udžbenika za slijepe i slabovidne učenike pokriti iz proračuna. Već neko vrijeme pregovaraju s jedinom nakladničkom kućom u Hrvatskoj koja je tehnički pripremljena za tiskanje knjiga na Brailleovom pismu. Sredstva su osigurana, a u slučaju da planirani iznos ne bude dostatan roditelji slijepih učenika morat će dio novca osigurati sami. Cijena participacije neće biti veća od prosječne cijene udžbenika u Hravtskoj,  poručili su iz Ministarstva.
Tako su opovrgnuli prvotnu informaciju koju su dali Novom listu, da će roditelji sami morati platiti udžbenike. Tvrdili su kako su jedini kriteriji za  dodjelu besplatnih udžbenika ove  godine socijalni i braniteljski. Besplatne knjige tako bi dobili slijepi i slabovidni učenici koji su obuhvaćeni samo s ta dva kriterija. Za pojedine gimnazijske udžbenike roditelji bi tada morali morati izdvojiti do 12.705 kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • HBCRO 18.08.2009.

    Pa s obzirom da imamo skoro 500 tisuća branitelja nije nit čudno da ne ostane para za nikoga drugoga.Svaka čast braniteljima al treba fino objaviti taj popis pa da vidimo tko je sve na njemu. Znam nekoliko hrvatskih branitelja i invalida i nitko se ne bi sramio vidjeti svoje ime među osobama koje su branile svoju zemlju.Al kad bi se objavio onda bi valjda vidjeli da su svi političari na njoj.

  • mlatimudan 18.08.2009.

    A jbg ne može dat njima i dici koja su došla iz susjedne republike radi dičijeg doplatka a sebe samo tada kada dižu lovu nazivaju hrvatima!!A da da njima onda još ne bi mogli dat dici kojoj jedan roditelj nije zaposlen tj. neće da radi linčina itd.!!!!SRAMOTA!!!!

  • robby01 18.08.2009.

    KRIVA INFORMACIJA!!slijepa djeca dobivaju udžbenike!

Komentiraj...
Vidi sve komentare