To je to što me zanima!

Roditelji šokirani: U Vukovaru je na igralište pao dalekovod

Dva dana frcale su iskre oko metalnih klackalica, ljuljački i penjalica na kojima se igra 30-ak djece. U HEP-u tvrde kako su isključili struju čim su saznali da je pao
Vidi originalni članak

Martina Rajić (14) iz Vukovara nije mogla vjerovati svojim očima vidjevši u ponedjeljak na dječjem igralištu blizu svoje kuće na Sajmištu prevrnuti stup dalekovoda iz kojeg su frcale iskre po obližnjim ljuljačkama i klackalicama.

Mobitelom je snimila scenu i potrčala kući. Otac Marinko, vidjevši fotografiju, bio je šokiran.

- Na tom se igralištu svakodnevno igra po 30 djece. Samo sreća je bila da se u trenutku pada bandere tamo nije nitko nalazio. Da je netko bio na ljuljačkama ili toboganu, gotovo sigurno bi ga ubila struja - kaže Marinko.

Prema Marinkovim riječima, električni stup je vjerojatno pao pod naletom jakog vjetra. Za sve krivi nesavjesnog traktorista koji je prije toga izorao susjednu njivu i, prema njegovu mišljenju, potkopao i temelje u kojima se nalazio električni stup.

- Nevjerojatno je da je taj stup pod visokim naponom tako stajao dva dana, a da nitko iz Hrvatske elektroprivrede nije iskopčao struju ili došao po hitnom postupku promijeniti stup - nastavlja Marinko Rajić.

U Hrvatskoj elektroprivredi kažu da su reagirali odmah nakon dojave policije te da je dežurna ekipa pogona Vukovar privremeno podigla drveni stup s tla i isključila javnu rasvjetu. Sutradan su stup “trajno sanirali” i “stavili u funkciju dan poslije u 8.50”.

U policiji kažu da nisu intervenirali na dječjem igralištu niti su znali da je pao električni stup.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • MarijanKovač_1 01.03.2013.

    dva dana frcale iskre pa kakve gluposti ja vjerujem da je netko od tih ljudi javio elektri a da oni nisu došli dva dana to nevjerujem .mislim da pri svakom kradkom spoju trafo stanica izbaci sklopku

  • tatamlata 28.02.2013.

    Tako je ! Dalekovod iz atomske centrale u Mrduši donjoj ;)

  • darijo17 28.02.2013.

    preko mog dvorišta ide 10 kilowoltni dalekovod i stupovi drveni i nakrenuti i neznam koliko puta je bivši gazda od koga sam kupio kuču elektri pritužbe slao i još uvijek su tako

Komentiraj...
Vidi sve komentare